LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė apdovanojimus įteikė Povilui Petrui Karobliui, Pajautai Paipalienei, Gediminui Maksimavičiui, Astai Giedraitytei-Stankienei, Romualdai Giedraitytei-Garkauskienei, Rūtai Paškauskienei, Albinui Grabnickui, Kaziui Damidavičiui, Evaldui Skyriui, Liutaurui Radzevičiui, Marijanui Kačanovskiui, Artūrui Kaspučiui, Laimai Zilporytei ir Vitalijai Breivienei.

Posėdyje informaciją apie dalyvavimą Europos Sąjungos sporto forume, vykusiame kovo 7-9 dienomis Sant Julianoje (Malta) pateikė LTOK užsienio ryšių direktorė dr. Vaida Masalskytė. V. Masalskytė akcentavo, kad šiuo metu Europos Sąjungoje sporto srityje susiduriama su tokiais sunkumais: sutartomis rungtynėmis, migracija, jaunų žmonių bedarbyste ir dopingu.

Vienas iš sprendimo būdų šioms problemoms spręsti yra gerojo valdymo principų įgyvendinimas. Taip pat forume kalbėta, kad būtina skatinti moteris užimti vadovaujančias pareigas, taip pat geriau išnaudoti Erasmus programų galimybes ir antrinės karjeros programas. Šioms mintims pritarė ir jas papildė LTOK olimpinio švietimo direktorė Vita Balsytė, kovo 9-13 dienomis Valetoje (Malta) dalyvavusi Europos jaunimo sporto forume.

LTOK vykdomasis komitetas patvirtino dar dvi LTOK komisijas – Olimpinio paveldo komisiją (pirmininkas – dr. Artūras Poviliūnas) ir Sporto specialistų kvalifikacijos kėlimo komisiją (pirmininkė – Agnė Vanagienė).

Informaciją apie Lietuvos sportininkų rengimo ir dalyvavimo XXXII olimpiados žaidynėse programos „Tokijas 2020“ projektą pateikė LTOK olimpinio sporto direktorius dr. Einius Petkus. Pranešėjas akcentavo, kad nepaisant to, kad net šešis olimpinius ciklus LTOK drauge su Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentu (KKSD) turėjo bendrą sportininkų programą, šiais metais susitarimo su KKSD nepavyko pasiekti. Todėl LTOK ėmėsi iniciatyvą paruošti savo programą, ją rengia LSU profesoriaus A. Skurvydo komanda.

Programoje bus atlikta vidaus ir išorės veiksnių analizė, iškelti tikslai ir uždaviniai, atlikta programos stebėsena, vertinimas ir pan. Programa šiuo metu jau baigiama rengti ir tikimasi, kad artimiausių LTOK vykdomojo komiteto posėdžių metu jau bus galima ją patvirtinti.
LTOK vykdomasis komitetas patvirtino ruošiamos sportininkų rengimo programos Ekspertų komisiją. Jos vadovu patvirtintas LTOK olimpinio sporto direktorius E. Petkus, nariais – pagrindinių sportininkus rengiančių organizacijų atstovai iš LSFS, LOSC, LTOK ir kt.

Posėdžio metu LTOK iždininkas Rimgaudas Balaiša apžvelgė LTOK 2017 metų biudžeto I ketvirčio vykdymą, pažymėdamas, kad biudžetas vykdomas pagal planą. Lietuvos olimpinio fondo (LOF) direktorius Vitalijus Vasiliauskas kalbėjo apie LOF 2017 metų biudžeto I ketvirčio vykdymą ir pasidžiaugė rekordinėmis fondo pajamomis.

LTOK olimpinio sporto direktorius dr. E. Petkus pristatė pokyčius Lietuvos olimpinės pamainos sportininkų 2017 metų sąraše. Federacijų prašymu į sąrašą įtraukti 10 irkluotojų, 4 lengvaatlečiai, 3 dviratininkai, šaulė ir boksininkas, o iš sąrašo išbraukti 3 irkluotojai.

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė pasidalino informacija ir įspūdžiais apie pastaruoju metu įvykusius susitikimus Seime, kur pastaruoju metu svarstoma sporto reforma ir naujas Kūno kultūros ir sporto įstatymas. Ji taip pat pristatė LTOK viziją, kaip ateityje turėtų veikti ir kokias funkcijas turėtų prisiimti pagrindinės už sportą Lietuvoje atsakingos organizacijos – KKSD, LTOK, LSFS, Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)