Pasibaigus rungtynėms paaiškėjo, kad abiejose porose pergales iškovojo reguliariame sezone aukštesnes vietas iškovojusios ekipos, tačiau joms dėl to teko pasistengti.

Permainingas žaidimas

Klaipėdoje susitikusios „Dragūno“ ir VHC „Šviesos“ ekipos rankinio aistruoliams padovanojo puikų reginį – greitą ir gražų žaidimą. Pirmo kėlinio pradžioje į priekį ėmė veržtis vilniečiai, tačiau vėliau rezultatą išlyginę aikštelės šeimininkai ėmė pirmauti 14:12.

Antrą kėlinį „Dragūnas“ taip pat pradėjo sėkmingiau ir ėmė tolti (20:15, 26:20, 29:21). Tačiau tuomet klaipėdiečiai krito į duobę ir leido svečiams spurtuoti 1:7. Vis dėlto sėkmė buvo aikštelės šeimininkų pusėje ir rungtynes „Dragūnas“ laimėjo rezultatu 30:28.

„Dragūnas“: Lukas Simėnas 7 įvarčiai, Laurynas Simonavičius 5, Lukas Juškėnas, Gabrielius Virbauskas ir Lukas Jurys po 4, Gintaras Cibulskis ir Modestas Vaitekūnas po 2, Šarūnas Ugianskis ir Benas Butkus po 1.

„Šviesa“: Valdas Drabavičius 8 įvarčiai, Artūras Švilpa 7, Karolis Antanavičius 5, Dovydas Kuodys 3, Tadas Rasakevičius 2, Jovydas Jurašius, Ignas Jonuška ir Julius Šeibokas po 1.

Antanas Tarasevičius („Šviesa“): „Reikia pasveikinti klaipėdiečius, jie tikrai geriau pasirodė, geriau pasiruošė šioms rungtynėms. Mes praktiškai nepasiruošę, net šeši mūsų žaidėjai dalyvavo tarptautiniame turnyre Prahoje, todėl neturėjome bendrų treniruočių. Abi komandos tradiciškai žaidžia greitą rankinį, todėl šiandien buvo greitas puolimas, greitos kontratakos, greitas pozicinis žaidimas. Ruošdamiesi atsakomosioms rungtynėms namuose turime keisti gynybos sistemą. Mums šita gynyba šiandien nepasiteisino prieš greitus Klaipėdos puolėjus.“

Artūras Juškėnas („Dragūnas“): „Teko užkurti pirtį auklėtiniams. Turėjome nemažą persvarą, žaidimas buvo gana protingas, bet paskutines dešimt minučių žaidimas buvo toks, kokio reikia vengti, kokio negali būti. Dar negalvojame apie atsakomąsias. Svarstėme ketvirtadienį pailsėti, bet vis tiek rinksimės į treniruotę, reikia taisyti žaidimo trūkumus.“

Koja kojon

Gražiu žaidimu žiūrovai mėgavosi ir Alytuje, kur „Varsa-Stronglasas“ stojo prieš Kauno „Granito-Kario“ rankininkus. Abi komandos nuo rungtynių pradžios kovėsi vienodai atkakliai, rankininkai neleido varžovams atitolti daugiau nei dviem įvarčiais. Po pirmo kėlinio priekyje buvo kauniečiai (13:14).

Antroje rungtynių pusėje geriau pasirodė alytiškiai. Kėlinį jie pradėjo spurtu 4:1 ir pirmavo 17:15. Tačiau „Granitas“ neleido varžovams atsikvėpti ir vėl ėmė lipti ant kulnų (21:21, 23:23). Galima sakyti, kad rungtynių baigtis paaiškėjo per paskutines tris minutes. Alytiškiams tris įvarčius pelnė Gintautas Adamkevičius ir Žygimantas Micevičius, tad kauniečio Modesto Štarolio pelnytas vienas įvartis situacijos nepakeitė ir pergalę rezultatu 26:24 šventė „Varsa-Stronglasas“.

„Varsa-Stronglasas“: Žygimantas Micevičius 9 įvarčiai, Gintautas Adamkevičius 6, Remigijus Čepulis 5, Aurelijus Sabonis 3, Rokas Lastauskas, Irmantas Asakavičius ir Linas Paliušis po 1.

„Granitas-Karys“: Mindaugas Urbonas 8 įvarčiai, Vaidas Drevinskas 6, Mindaugas Barzdenis 3, Modestas Štarolis ir Karolis Grigas po 2, Marius Kairys, Tadas Bučinskas ir Mantvydas Lazauskas po 1.

Valdemaras Novickis („Granitas-Karys“): „Kova žiūrovams buvo įdomi. Rungtynės vyko įvartis į įvartį. Mes daugiau suklydome, o Alytus išnaudojo tas klaidas ir todėl toks rezultatas. Atsakomosiose rungtynėse Kaune stengsimės padaryti mažiau klaidų ir tikimės, kad bus kitoks rezultatas.“

Egidijus Petkevičius („Varsa-Stronglasas“): „Rungtynes vertinu teigiamai iš tos pusės, kadangi mes jas laimėjome. Tai buvo pirmos rungtynės ir jos turės įtakos tolimesnėms kovom. Mūsų šiandien netenkino tai, kad labai strigome puolime ir atsidurdavome tokiose situacijose, kad nebežinojome, ką daryti. Tikiuosi, pasitaisysime Kaune, o ten, ko gero, bus ne ką lengviau nei šiandien.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)