Tarptautinis olimpinis komitetas patvirtino, kad Antonina Krivošapka netenka Londono olimpinių žaidynių bėgimo estafetės 4x400 m olimpinio sidabro medalio, o Jevgenija Kolodko – rutulio stūmimo sidabro apdovanojimo.

A. Krivošapka taip pat turės grąžinti 2013 metų pasaulio čempionato estafetės 4x400 m aukso ir 400 m bėgimo bronzos medalius.

Dvejų metų diskvalifikacijos bausmės sulaukia ir ieties metikas Dmitrijus Starodubcevas, kuris Londono olimpiadoje buvo ketvirtas ir disko metikė Vera Ganejeva, kuri olimpinėse žaidynėse buvo 23-ia.

Taip pat baudžiama ir kūjo metikė Ana Bulgakova, kurios 2013-ųjų pasaulio čempionato dopingo mėginys po pakartotinio patikrinimo pripažintas teigiamu. Tąsyk pasaulio čempionate ji finišavo penkta.

Visų penkių sportininkų dopingo mėginiuose aptikta draudžiamo preparato turinabolio.

Šį preparatą Rusijos rinktinės sportininkams rekomenduodavo Maskvos laboratorijos direktorius Grigorijus Rodčenkovas, nors pastarojoje ataskaitoje apie dopingą mediko pavardė ir nėra minima.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)