Šviesaus atminimo mokytojas buvo Lietuvos Aikido Aikikai Federacijos (LAAF) bei „Sūkurio“ asociacijos įkūrėjas ir vadovas. P. Golovač savo mokytoju, gyvenimo pavyzdžiu laiko kelios kartos auklėtinių ir bendraminčių, besidominčių Rytų kultūra, sveika gyvensena.

P. Golovač buvo pirmasis oficialus Lietuvos atstovas, 2002-aisiais atvykęs mokytis į Pasaulinį aikido centrą (AIKIKAI Hombu Dojo) Tokijuje. Jo vadovavimo metais LAAF suteiktas oficialus Hombu Dojo pripažinimas. Vėliau LAAF tapo Tarptautinės aikido federacijos (IAF) nare.

2013-ais metais pirmą kartą Lietuvos aikido istorijoje federacijos nariai atstovavo Lietuvai Japonijos aikido festivalyje Tokijuje. Prano Golovač kvietimu į Lietuvą nuo 2007-ųjų kasmet atvyksta Hombu Dojo meistrai. Taip pat jo pastangų dėka federacijos mokiniai aktyviai dalyvauja aikido stažuotėse Japonijoje ir Europos šalyse. Prano Golovač iniciatyva LAAF bendradarbiauja su Japonijos ambasada Lietuvoje organizuojant įvairius renginius, taip pat palaikomi šilti ryšiai su JE Lietuvos ambasadoriumi Japonijoje Egidijumi Meilūnu.

P. Golovač buvo Ilgametis Vadovybės apsaugos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos ir Lietuvos kariuomenės kovinės savigynos instruktorius. Per 25-erių metų aikido praktiką išugdė virš 40-ies juodojo diržo meistrų (nuo 1 iki 5 dan laipsnio). Prisidėjo prie pirmosios Lietuvoje profesionalios kaskadininkų grupės „Vilkas“ įkūrimo.

Nuo vaikystės domėjosi ir praktikavo įvairius kovos menus (dziudo, karatė, ušu, aikido, iaido), mokėsi iš garsių trenerių Eduard Techov, Sigito Galkausko, Vytauto Šeškūno, Gari Nikolajonok. Žinių sėmėsi iš Pasaulinio aikido centro vadovo Moriteru Ueshiba ir meistrų Shoji Seki, Shigeru Sugawara. P. Golovač vadovavo savanorių apsaugai Jo Šventenybės Dalai Lamos XIV vizitų Lietuvoje, Latvijoje ir Šveicarijoje metu.

Atsisveikinimas su meistru vyks ketvirtadienį, balandžio 20 d., nuo 15 iki 22 val. ritualinių paslaugų namuose Nutrūkusi styga (Ąžuolyno g. 10, Vilnius).

Penktadienį, balandžio 21 d., 11 val. Lentvario Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje (Mokyklos g. 17) vyks šv. mišios. P. Golovač bus laidojamas Lentvaryje.

Trečiadienį Aikido Aikikai centre Vilniuje vyks treniruotė P. Golovač atminti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)