Aukštasis išsilavinimas, kalbų mokėjimas, Lietuvos sporto politikos išmanymas, komunikavimo ir kompiuterinio raštingumo įgūdžiai – ne vieninteliai reikalavimai susidomėjusiems pretendentams.

Konkurso sąlygose taip pat pažymima, kad kandidatais būti negali futbolo klubų nariai ar darbuotojai, finansiniai rėmėjai bei visų šių asmenų artimieji. Jei konkrečiau – sutuoktiniai, partneriai, tėvai, vaikai, seneliai, anūkai, tetos, dėdės, sūnėnai, dukterėčios ir kiti finansiškai priklausomi asmenys.

Toks persona non grata sąrašas išvardintas A lygos svetainėje. Ir tai dar ne viskas.

Konkurse dalyvauti neleidžiama nuo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) priklausomiems kandidatams, taip pat tiems, kurie nėra nepriekaištingos reputacijos.

„Asmuo nelaikomas nepriekaištingos reputacijos, jeigu turi neišnykusį teistumą už bet kokį nusikaltimą ar baudžiamąjį nusižengimą, jeigu buvo atleistas iš darbo, einamų pareigų ar praradęs teisę verstis atitinkama veikla už tai, kad neatitiko įstatymuose keliamų nepriekaištingos reputacijos reikalavimų, ar už teisės aktuose nustatytų etikos normų pažeidimus, šiurkštų darbo, tarnybos tvarkos ar kitokį šiurkštų pažeidimą, ir nuo šio fakto yra praėję mažiau negu treji metai“, – rašoma pranešime.

Iš pretendentų laukiama raštiško patvirtinimo, kad jų reputacija negali kelti abejonių, taip pat nepriekaištingos reputacijos ir privačių interesų deklaracijų.

Panašūs reikalavimai keliami ir direktoriui, kurio taip pat ieškoma viešo konkurso būdu.

Tuo metu apie galimą atlyginimą neužsimenama – galbūt dėl to, kad nuo 2015 metų pabaigos prezidento pareigas ėjęs D. Šemberas dėl finansinių sunkumų pats jo negaudavo.

A lygos vadovybė turėtų būti renkama gegužės 3 d. Prieš savaitę atsistatydinimo pareiškimus A lygos klubus vienijančios asociacijos nariams įteikė tiek D. Šemberas, tiek lygos direktorius Karolis Kalvaitis.

Po kelių dienų apie pasitraukimą pranešė ir LFF prezidentas Edvinas Eimontas, pareigas eisiantis iki gegužės 18 d. vyksiančios federacijos konferencijos.

DELFI žiniomis, pastarasis trečiadienį keliaus į Šveicariją, kur UEFA atstovams pristatys Lietuvoje susiklosčiusią padėtį.

Nors oficialiai griūties Lietuvos futbolo viršūnėse priežastys nėra komentuojamos, manoma, kad ją išprovokavo nesutarimai dėl naujų įstatų projekto, kuris turėtų būti pateiktas ateinančioje LFF konferencijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)