Labiausiai intrigavusiame susitikime „Real“ savo aikštėje priėmė Miuncheno komandą „Bayern“ ir įveikė svečius po pratęsimo 4:2 (0:0, 1:2, 3:0). Po 90 min. svečiai pirmavo 1:2 (0:0) ir komandoms teko žaisti pratęsimą, nes pirmą mačą Bavarijos sostinėje madridiečiai laimėjo 2:1.

Pagrindinio laiko pabaigoje šios poros didžiausias nelaimėlis čilietis Arturo Vidalis buvo išvytas iš aikštės, o Vokietijos atstovams dešimtyje per papildomą laiką išsaugoti palankų rezultatą buvo neįmanoma.

Nugalėtojams Cristiano Ronaldo pelnė tris įvarčius, vieną įmušė Marco Asensio. Miuncheniečiai pirmavo po lenko Roberto Lewandowskio realizuoto 11 metrų baudinio, o dar vieną įvartį į savo vartus įsimušė „Real“ kapitonas Sergio Ramosas. C. Ronaldo per dvejas rungtynes kamuolį į „Bayern“ vartus pasiuntė 5 kartus.

Vokietijos čempionams dėl diskvalifikacijos Madride negalėjo padėti Javi Martinezas, o „Real“ gretose nebuvo Garetho Bale'o.

Rungtynių pradžioje vyko lygi kova. 5-ą min. svečiai prasižengė prieš Isco prie pat savo baudos aikštelės, bet C. Ronaldo sukirto kamuolį į „gyvatvorę“. 9-ą min. Franckas Ribery ir Arjenas Robbenas bandė smūgiuoti į madridiečių vartus, bet tam sutrukdė gynėjai. Vėliau iniciatyvą perėmė „Bayern“ ir kėlė tik kelis kampinius iš eilės. Miuncheno futbolininkai spaudė, bet „Real“ patikimai gynėsi.

28-ą min. Danielis Carvajalis pavojingai smūgiavo į svečių vartus, o 28-ą min. „Bayern“ vartininko Manuelio Neuerio klaida vos nesibaigė įvarčiu.

„Real“ vis pavojingiau atakavo. 34-ą min. Toni Kroosas smūgiavo truputį virš vartų, 36-ą min. C. Ronaldo ir Karimas Benzema atsidūrė baudos aikštelėje prieš vieną gynėją, bet portugalas sudelsė, o 38-ą min. T. Krooso smūgis buvo blokuotas. Po pirmo kėlinio buvo 0:0, o tai naudinga Madrido klubui.

Nors po pertraukos Isco pirmas pavojingai smūgiavo šalia virpsto, bet 51-ą min. A. Robbenas privalėjo mušti įvartį, tačiau kamuolį nuo vartų linijos išmušė Marcelo. Po minutės Casimiro pargriovė A. Robbeną savo baudos aikštelėje ir buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jį 53-ią min. realizavo Robertas Lewandowskis – 0:1. Tai buvo 8-as lenko įvartis šio sezono Čempionų lygoje. 54-ą min. A. Vidalis turėjo puikią progą padvigubinti pranašumą, bet iš palankios pozicijos mušė virš vartų.

76-ą min. „Real“ surengė gražią ataką, po perdavimo į baudos aikštelę C. Ronaldo sugebėjo išvengti dviejų bavarų gynėjų ir galva išlygino skirtumą 1:1. Nespėjo madridiečiai pasidžiaugti įvarčiu, kai S. Ramosas 78-ą min. nukreipė kamuolį į savo vartus (1:2).

Šios ketvirtfinalio poros nelaimėlis čilietis A. Vidalis turėdamas geltoną kortelę rizikavo gynyboje, už abejotiną pražangą buvo antrą kartą įspėtas ir išvytas iš aikštės.

Po 90 min. „Bayern“ pirmavo 2:1, todėl komandoms teko žaisti pratęsimą.

Papildomo laiko metu kiekybinę persvarą turėję madridiečiai puolė aštriau, bet pavojingais išpuoliais atsakė ir „Bayern“. 104-ą min. C. Ronaldo gavo kamuolį varžovų baudos aikštelėje ir kaire koja pasiuntė jį į svečių vartų tinklą (2:2). Pagal vaizdo kartojimą portugalas galimai buvo nuošalėje.

Per likusį laiką „Real“ pasinaudojo savo fiziniu pranašumu ir pelnė dar du įvarčius. 109-ą min. „hat-trick'ą“ atliko C. Ronaldo, o 112-ą min. galutinį tašką padėjo tik po keitimo aikštėje pasirodęs ir daugiau jėgų išsaugojęs Marco Asensio.

Rezultatas:

„Real“*** 4 – 2 „Bayern“ (pirmas mačas 2:1, bendras – 6:3).

53' Robert Lewandowski [0 - 1] (iš 11 metrų baudinio)
76' Cristiano Ronaldo [1 - 1]
78' Sergio Ramos [1 - 2] („Real“, į savo vartus)
104' Cristiano Ronaldo [2 - 2]
109' Cristiano Ronaldo [3 - 2]
112' Marco Asensio [4 - 2]

84' Arturo Vidal („Bayern“) – raudona kortelė

*** – pateko į pusfinalį

„Real“ Čempionų lygoje namie nepralaimėjo paskutinių 13 dvikovų – 11 pergalių ir 2 lygiosios.

Lesteryje – lygiosios, lėmusios „Atletico“ vietą pusfinalyje

Kitoje atsakomojoje dvikovoje antradienį Madrido „Atletico“ svečiuose žaidė su „Leicester City“. Komandos išsiskyrė lygiosiomis 1:1 (0:1).
Pirmas rungtynes prieš Anglijos čempionus ispanų klubas laimėjo 1:0, todėl ir žengė į pusfinalį.

„Atletico“ pirmavo, kai 26-ą min. įvartį pelnė Saulis Niguezas, o 61-ą min. Jamie Vardy rezultatą išlygino.

Pirmas 10 min. vyko lygi kova, nors aktyvesni buvo ispanai. Nuo 20-os min. anglai atkuto ir sukūrė tris neblogas progas įvarčiui, bet jų neišnaudojo. Daugiau dėmesio sutelkę puolimui, „Leicester“ 26-ą min. pražiopsojo kontrataką, kurioje Saulis Niguezas smūgiu galva į tolimą kampą išvedė „Atletico“ į priekį 1:0. Po pirmų 45 min. svečiai iš Madrido buvo palankesnėje situacijoje.

Antrame kėlinyje Anglijos futbolo atstovai ryžtingai veržėsi į priekį ir 61-ą min. „Leicester“ atakų lyderis Jamie Vardy išlygino rezultatą 1:1. 68-ą min. J. Vardy galėjo įmušti antrą įvartį, bet progos neišnaudojo.

Per likusį laiką abiems ekipos pasižymėti daugiau nepavyko.

Rezultatas:

„Leicester City“ 1 – 1 „Atletico“*** (pirmas mačas 0:1, bendras – 1:2).

26' Saul Niguez [0 - 1]
61' Jamie Vardy [1 - 1]

*** – pateko į pusfinalį

Lesterio futbolininkai po 6 pergalių iš eilės įvairiose varžybose dabar nelaimėjo 4 mačų.

Čempionų lygoje „Leicester City“ šį sezoną savo aikštėje buvo iškovoję visas pergales, o vienos lygiosios lėmė sezono Europoje pabaigą.

„Atletico“ visuose frontuose išvykose dabar nepralaimėjo 13 rungtynių iš eilės. Per paskutinius 10 mačų 7-iuose Diego Simeone auklėtiniai nepraleido nė vieno įvarčio. Vienas įvartis Lesteryje nesutrukdė madridiečiams iškovoti kelialapio į pusfinalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)