Beveik 30 tūkstančių sirgalių po finalinio teisėjo švilpuko neskubėjo palikti „Amex“ stadiono – kartu su futbolininkais ant vejos šventė pergalę 2:1 prieš „Wigan“ komandą. Pergalę, kuri po labai ilgos pertraukos Braitono klubui atvėrė duris į stipriausią futbolo šalies divizioną.

Likus sužaisti trejas rungtynes, „Albion“ (92 tšk.) ekipa „Championship“ turnyro lentelėje rikiuojasi pirma. Ir nors, dar nėra užsitikrinusi čempionės karūnos, žemiau antrosios pozicijos jau tikrai nebenukris.

O būtent pirmos dvi vietos garantuoja bilietą į kito sezono „Premier“ lygą. Kol kas saugioje zonoje žygiuoja „Newcastle United“ (85 tšk.), o paskutinio kelialapio į pirmąjį divizioną kovos 3-6 vietas užėmusios komandos – jos santykius po reguliariojo sezono išsiaiškins atkrintamosiose varžybose.

Anglijos Championship lygos turnyro lentelė

1901 metais įkurta Braitono futbolo komanda elito divizione iki šiol yra žaidusi keturis sezonus – nuo 1979 iki 1983 metų.

Prieš 34 metus „Albion“ netgi žaidė FA taurės finale, tačiau pirmajame divizione pasirodė kur kas prasčiau ir buvo priversta užleisti savo vietą. Nuo to laiko ekipa nuolat mėtėsi tarp 2 ir 3 divizionų, kol galų gale išmušė jos valanda.

„Klubo istorijoje niekas neprilygs šiam komandos pasiekimui, – matydamas triumfuojantį „Amex“ stadioną nuo 1983-iųjų persekiojusį sielvartą šalin vijo A. Virgo. – Jie ne tik kad pateko į elitinę lygą, jie taip pat pateko į pasauliniu mastu žinomą lygą – klubas dabar mus matomasis visame pasaulyje.“

Futbolo sirgaliai Braitono stadione

„Mes niekada neraginame žmonių žengti ant vejos, tačiau žinojome, kad jie tai padarys. Mes taip pat žinojome, kad sirgaliai šio momento laukė labai labai ilgai, todėl tikrai neketinome jo sugadinti“, – „tamsius laikus“ praskaidrinusia švente džiaugėsi klubo direktorius Paulas Barberis.

„Šis momentas visam gyvenimui įstrigs į žmonių atmintį“, – matydamas triumfo vaizdus stadione, pridėjo jis.

Tiesa, kieno vietą „Premier“ lygoje užims „Albion“ klubas – dar nėra aišku, nes nė viena komanda neprarado galimybių išsikapstyti iš turnyro lentelės dugno.

Anglijos Premier lygos turnyro lentelė
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)