Lietuvos rinktinę treniruojantis Ntanto Manyosha iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) pabrėžė, kad nuvertinti varžovų negalima ir laukia sunki kova. Juolab, kad Lietuvoje sezonas dar neįsibėgėjo ir žaidybine praktika pranašumą turės varžovai.

Šiuo metu Lietuva su 4 taškais grupėje užima ketvirtąją vietą, o Liuksemburgas (1 tšk.) yra penktas. Lietuvos regbininkai pastarąsias dvi savaites treniruojasi Šiauliuose.

Ciklą Lietuvos regbininkai užbaigs gegužės 6 dieną rungtynėmis išvykoje su Švedijos komanda. Šio diviziono nugalėtojos titulą jau užsitikrino visas tris pergales iškovojusi Čekijos rinktinė. Visos kitos komandos pretenduoja į likusias vietas.

– Kaip vyksta pasiruošimas rungtynėms su Liuksemburgu? Ar daug turite rūpesčių?, – regbis.lt paklausė N. Manyoshos.

– Pasiruošimas vyksta gerai, bet mes dar nesame pasiekę tokio etapo, kurio norėčiau. Turime nemažai rūpesčių. Visų pirma, oras yra nepalankus ir neturėjome pakankamai laiko tinkamai treniruotis stadione. Antra problema – dauguma žaidėjų šiuo metu neturi daug žaidybinės praktikos. Jie yra puikiai fiziškai pasirengę, bet žaidimo įgūdžiai šiek tiek nuslopę.

Tam reikia daugiau žaisti, bet oro sąlygos Lietuvoje neleidžia žiemą palaikyti formos lauke. Trečia bėda – keletas svarbių žaidėjų negalės rungtyniauti dėl traumų ar kitų priežasčių. Didžiausias nuostolis man – Naglis Dunčikas, kuris patyrė traumą. Jis savo pozicijoje buvo labai mums svarbus. Taip pat šiuo metu sudėtinga atvykti užsienyje rungtyniaujantiems žaidėjams.

– Į ką orientuojatės dirbdamas Lietuvoje pastaraisiais mėnesiais?

– Pagrindinis dėmesys skirtas tam, kad sukurtume didesnes žaidėjų pasirinkimo galimybes. Turime daug jaunuolių ir man reikia daug energijos, kad parodyčiau jų visą potencialą. Dauguma žaidėjų yra tokie, kurie teisingai mąstydami galėtų žaisti gerame lygyje visame pasaulyje.

Mano ir kitų patyrusių žaidėjų darbas yra nukreipti jaunimą tinkama linkme. Tikslas yra sukurti jiems ateitį. Kad turime talentų, rodo Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinės triumfas savo divizione ir kilimas aukštyn. Ateitis atrodo šviesi.

– Kokie svarbiausi pokyčiai Lietuvos rinktinėje lyginant su rungtynėmis rudenį?

– Pakeitimų yra nemažai. Kaip jau minėjau, turime keletą traumų.

– Ką galite pasakyti apie Liuksemburgo rinktinę?

– Tai yra pavojinga komanda. Dauguma žaidėjų rungtyniauja žemesnėse įvairių Europos šalių lygose. Jų startas šiame cikle nebuvo pats geriausias, bet neabejoju, kad jie į Panevėžį atvyksta siekti tik pergalės.

– Kokius uždavinius keliate šioms rungtynėms?

– Mums svarbiausia yra pasiekti pergalę. Mes nebūsime optimaliai pasirengę rungtynėms, nes mūsų vietiniai žaidėjai dar nepradėjo oficialių varžybų sezono.

Nemanau, kad pavyks sužaisti idealiai ir sklandžiai, bet jeigu iki minimumo sumažinsime klaidų skaičių ir susikursime pakankamai galimybių pasižymėti, tai savo darbą atliksime.otų žaidėjų bei kelis, kuris neturi galimybės atvykti į Lietuvą šiuo metu. Dabar komandoje yra daug jaunų žaidėjų, kurie turės puikią galimybę įrodyti, kad gali žaisti rinktinėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją