Principinį mūšį Prancūzijoje žaidė J. Truchanovičiaus „Montpellier“ klubas, kuris namuose surėmė ginklus su Paryžiaus „PSG“ ekipa. Čempionų titulą ginantys paryžiečiai Monpelje mieste pirmavo didžiąją rungtynių dalį, tačiau taip atitrūkti nuo lietuvaičio ekipos jiems ir nepavyko.

Vis dėlto, ir šiame sezone Prancūzijoje pirmaujantis „PSG“ klubas užtikrinčiau sužaidė rungtynių pabaigą ir pergalę šventė minimaliu skirtumu 33:34. J. Truchanovičius šiame susitikime pasižymėjo vienu tiksliu metimu į čempionų vartus. Šiuo metu „Montpellier“ klubas dalinasi 3-4 pozicijas su „St Raphael“ ekipa.

„Montpellier“ šventines nuotaikas pavyko pataisyti taurės varžybose. Praėjusiais metais iškovotą titulą Monpelje miesto ekipa turės galimybę ir šiemet ginti finale, kadangi pusfinalyje buvo įveiktas „Dunkerque“ klubas rezultatu 28:20. Kelią į finalą atvėrusiose varžybose Jonas pelnė vieną įvartį.

Islandijoje netikėtai anksti savąjį sezoną baigė Giedriaus Morkūno „Haukar“ ekipa, kuri trečiąsias lemiamas ketvirtfinalio rungtynes „Fram“ klubui pralaimėjo tik po baudinių serijos. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiai 32:32, o po dviejų pratęsimų švieslentėje taip pat buvo lygybė 43:43.

Atakuojant nuo 7 metrų žymos šaltesnį protą išsaugojo „Fram“ ekipa, kuri šventė pergalę 45:47 ir žengė į lygos pusfinalį. Giedriui Morkūnui tai buvo paskutinės rungtynės vilkint „Haukar“ klubo marškinėliais. Nuo kito sezono Lietuvos rinktinės vartų sargas kelsis rungtyniaut į Gintaro Savukyno treniruojamą Ryhimiahio „Cocks“ ekipą.

Aukščiausioje Vokietijos lygoje Romo Kirveliavičiaus puikaus žaidimo neužteko jo komandai. „Coburg“ rezultatu 25:28 nusileido „Melsungen“ ekipai ir toliau grimzta turnyrinės lentelės dugne. Romas šiame mače pasižymėjo net 11 kartų ir buvo rezultatyviausias ekipos žaidėjas.

Vokietijos antrojoje lygoje puikiai žaidžianti Gerdo Babarsko „Bietigheimo“ ekipa žengė dar vieną žingsnį link patekimo į Bundeslygą. Savų žiūrovų akivaizdoje „Bietigheim“ rankininkai 28:25 susidorojo su „Hamm“ ekipa ir toliau išlieka antroje turnyrinės lentelės vietoje. Lietuvis buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose ir kamuolį į vartus pasiuntė net 8 kartus.

Šveicarijoje kiek netikėtai pusfinalio seriją iki trijų pergalių pralaimėjimu pradėjo Arūno Vaškevičiaus Vinterturo „Pfadi“ ekipa. Legendinio Lietuvos vartininko atstovaujamas klubas buvo priverstas pripažinti „Kriens“ ekipos pranašumą 21:30

Ukrainos pirmenybėse Zaporožės derbį laimėjo „Motor“ klubas su Aidenu Malašinsku priešakyje. Šį kartą „Motor“ rankininkai savo varžovus, kuriuos Lietuvos rankinio gerbėjai puikiai pažįsta iš Baltijos rankinio lygos kovų, įveikė rezultatu 26:41. Aidenas šiame mače varžovų vartininką nuginklavo 4 kartus. Ukrainos nacionaliniame čempionate „Motor“ ir toliau žygiuoja be pralaimėjimų.

Slovėnijoje vykusiose taurės varžybose čempiono titulą pavyko iškovoti Povilui Babarskui, kurio atstovaujama „Pivovarna laško“ ekipa pusfinalyje įveikė Velenės „Gorenje“ rankininkus 26:23, o finale nepaliko vilčių „Branik“ klubui, kurį nušlavė 36:28. Lietuvis lemiamose taurės varžybose pasižymėjo tiksliu metimu į varžovų vartus.

Lenkijos taurės pusfinalyje nesėkmę patyrė Mindaugo Tarcijono Opolės „Gwardia“ komanda. Itin gerai šį sezoną atrodantys „Gwardia“ rankininkai buvo priversti pripažinti praėjusių metų Čempionų lygos nugalėtojų Kielcų „Vive Tauron“ klubo pranašumą 38:28. Šį sezoną Kielcų komandą Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose eliminavo kito lietuvio Jono Truchanovičiaus „Montpellier“ klubas. Šiose nesėkme pasibaigusiose rungtynėse, Mindaugas Tarcijonas į pajėgiausio Lenkijos klubo vartus tiksliai atakavo keturis kartus.

Daug sėkmingiau taurės varžybos susiklostė Austrijoje rungtyniaujančio Vytauto Žiūros „Fivers“ rankininkams. Pusfinalyje „Fivers“ įveikė pagrindinius savo konkurentus šių metų Austrijos čempionate Hardo „Alpla“ rankininkus minimaliu skirtumu 30:29. Vytautas buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose ir pelnė net 11 įvarčių. Finalo rungtynės Vienos klubui jau buvo kur kas lengvesnės nei dramatiškasis pusfinalis. Finale „Fivers“ nesunkiai 27:21 įveikė „Graz“ ekipą ir taurės varžybose triumfavo trečius metus iš eilės. Finale V. Žiūra jau nebuvo toks rezultatyvus, tačiau sugebėjo vis tiek pelnyti 4 įvarčius.

Paraleliai Austrijoje vyko ir moterų taurės varžybos, tačiau ten lietuvaitės Sonatos Vijūnaitės „Hypo NO“ ekipai finalas susiklostė jau ne taip sėkmingai. Finale lietuvaitės klubas nusileido to pačio Vienos „Fivers“ jau merginų ekipai 17:18 ir turėjo pirmą kartą klubo istorijoje taurę perleisti kitoms šeimininkėms. Įvarčiais finale Sonatai pasižymėti nepavyko.

Vengrijos moterų lygoje sėkmingos serijos pratęsti nepavyko Marijos Gedroit „Master Good“ ekipai. Lietuvos rinktinės kapitonės atstovaujama ekipa nusileido „Ipress“ merginoms 37:26, o Marijos sąskaitoje 2 pelnyti įvarčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)