Žalgiriečiai po netikėto pralaimėjimo Utenos „Uteniui“ kaip mat sugrįžo į pergalingą taką ir šiuo metu turi ilgiausią Lietuvos čempionate keturių pergalių seriją. Sostinės klubo treneris Valdas Dambrauskas įvertino kauniečių pastangas ir ne itin palankias oro sąlygas, pasidžiaugdamas, kad komanda parodė charakterį bei antrame kėlinyje sugebėjo pakreipti rungtynes sau naudinga linkme.

„Nuotaikos geros, sveikinu visus su pergale – pradėsime ruoštis kitoms rungtynėms. Aišku, nebuvo lengva. „Žalgiriui“ to niekada nebūna, nes priešininkas visada stengiasi išsikrauti ir žaisti šimtu procentų ir dar daugiau savo galimybių, nes yra noras pasirodyti prieš čempionus ir čempionato lyderius, todėl ir šios dienos rungtynės nebuvo išimtis, kurios tikrai buvo sunkios. Oro sąlygos taip pat apsunkino situaciją: buvo ir vėjas, ir lietus, taip pat pirmą kartą šį mėnesį išėjome į lauką. Nebuvo lengva adaptuotis, bet džiaugiuosi, kad antrame kėlinyje sugebėjome įmušti – toks buvo skirtumas tarp pirmo ir antro kėlinio“, – pasakojo treneris.

Pirmame kėlinyje „Žalgiris“ nesurengė daug aštrių atakų: pavojingai šalia vartų mušė Darvydas Šernas, nuo Komneno Andričiaus reido apsigynė varžovų atstovas Klaidas Janonis, o aštrus perdavimas iš krašto link Elivelto taip pat nepavirto įvarčiu. Visgi po pertraukos išsidėstymą pakeitę Lietuvos čempionai, vedami D.Šerno, sugebėjo susikurti kur kas daugiau progų, iš kurių realizuotos buvo trys.

„Stumbras“ gynyboje beveik visose aikštės vietose žaidė gindamiesi asmeniškai. Normalu, kad rungtynių pradžioje reikia laiko adaptuotis, kada jų planas veikė. Vėliau sugebėjome surasti tą išsidėstymą, kada galime geriausiai įvesti kamuolį į baudos aikštelę ir, manau, pirmo kėlinio pabaigoje buvo matyti, kad „Stumbro“ gynyba vis labiau atsiveria. Antrame kėlinyje dėl geros žaidėjų rotacijos aikštėje sugebėjome galutinai perlaužti rungtynes į savo pusę“, – taktinius niuansus apibrėžė V. Dambrauskas.

Trenerių štabui po pertraukos kilo šiek tiek nerimo, kadangi antrame mače iš eilės teko keisti vartininką. Šį kartą dėl traumos rungtynių tęsti nebegalėjo Saulius Klevinskas, tad jį pakeitė ir A lygoje debiutavo 17-metis Pijus Petkevičius. Jaunasis vartų sargas neturėjo daug vilčių apsiginti nuo Levano Mačarašvilio smūgio iš arti, tačiau kituose epizoduose žaidė užtikrintai.

V. Dambrauskas pasidžiaugė tiek tris įvarčius „Stumbrui“ pelniusiu D.Šernu, tiek įsimintinai debiutavusiu P. Petkevičiumi: „Nėra ką komentuoti, kai žaidėjas įmuša „hetriką“ – šaunuolis. Reikia analizuoti ir pirmo kėlinio žaidimą, kada jis galėjo atsidurti baudos aikštelėje, kai buvo siųstas kamuolys. Manau, turime dirbti taip, kad kiekvienose rungtynėse įmuštume po tris įvarčius. Tame momente, kai Saulius Klevinskas susidūrė su Alexandre‘u Kore, jis gavo traumą ir toliau negalėjo tęsti rungtynių.

Antrose rungtynėse iš eilės teko keisti vartininką – nežinau, ar taip kada nors yra buvę. Norisi pasveikinti ir Pijų Petkevičių, kuris debiutavo. Jaunas vartininkas išėjo ir, manau, tą atkarpą, kai jis rungtyniavo, mes sužaidėme gana sėkmingai. Ypatingai didelio darbo neturėjo, bet padėjo iškovoti tris taškus.“

Savo ruožtu D. Šernas dar kartą paneigė prognozes ir itin greitai įveikė reabilitaciją. Puolėjas trumpai aikštėje pasirodė 5-ojo turo rungtynėse su „Jonava“, o kitą savaitę atidarė savo įvarčių sąskaitą šio sezono Lietuvos čempionate.

„Džiaugiuosi, bet labiausiai – dėl sveikatos, kad galėjau žaisti 90 minučių ir greitai pasveikau. Ne visas progas išnaudojau, buvo dar geresnių momentų, kuriuose galėjau įmušti. Negalėčiau pasakyti, kad viskas pavyko, bet džiaugiuosi, jog pavyko pelnyti „hetriką“.

Rezultatas priverčia įjungti antrą pavarą. Treneris pakeitė taktiką ir nurodymus, tad išėjome ir darėme tai, ką reikėjo daryti. Į rezultatus aš nežiūriu, įvarčių neskaičiuoju, visada žiūriu į save. Bandysiu pats mušti įvarčius, o skaičiuoja tegul kiti. Mano darbas žaisti taip, kad komanda laimėtų ir džiaugiuosi, jog pelnėme tris taškus“, – teigė „Stumbrui“ ragus aplamdęs žalgirietis.

D. Šernas pirmą sykį A lygoje kovojo išvien su kitu puolėju – Komnenu Andričiumi, kurio indėlio, nepaisant neįmušto įvarčio, taip pat nenuvertino: „Kai žaidžiame dviem puolėjais, visada lengviau įmušti. Vienas kitam padedame ir žymiai lengviau kovoti dviese prieš aukštus vidurio gynėjus. Jis taip pat padarė didelį darbą.“

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais kitą trečiadienį, balandžio 19-ąją dieną. 7-ojo turo susitikimas su Marijampolės „Sūduva“ LFF stadione prasidės 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)