Saugumo tarnybos įvykius stadione ir prie jo stebėjo tarsi pro padidinamąjį stiklą, „Borussia“ sirgaliai sukūrė fantastišką atmosferą, tačiau pirmame kėlinyje Dortmundo komanda atrodė kaip nesava.

Sokratis Papastathopoulos 16-ą minutę pargriovė varžovą baudos aikštėje ir „Monaco“ gynėjas Fabinho turėjo galimybę atidaryti įvarčių sąskaitą nuo 11 m baudinio žymos, tačiau jo smūgiuotas kamuolys net nepataikė į vartų plotą.

Netrukus komandos draugo apmaudžią klaidą ištaisė Kylianas Mbappe ir išvedė „Monaco“ į priekį 19-ą minutę. Svečiai ir toliau kūrė pavojingas atakas. Viena iš jų baigėsi dar vienu įvarčiu. Šįkart skersuotą kamuolį 35-ą min. į savus vartus galva pasiuntė Svenas Benderis (0:2).

Nuo antrojo kėlinio pradžios „Borussia“ perėmė iniciatyvą ir užgulė varžovų vartus. Netrukus tai davė vaisių – 57-ą minutę įvarčiu pasižymėjo Ousmane'as Dembele (1:2).

K. Mbappe 79-ą minutę išnaudojo aikštės šeimininkų gynėjo klaidą ir vienas pabėgęs prieš vartininką rezultatyviai baigė savo reidą – 1:3. Tačiau praėjus vos 5 minutėms Shinji Kagawa pademonstravo savo talentą – baudos aikštelėje išmaudė kelis varžovus ir sušvelnino rezultatą 2:3.

„Borussia“ spaudė svečius iki paskutinės minutės, tačiau išlyginti rezultato jiems nepavyko. Atsakomosios rungtynės vyks balandžio 19-ą dieną dieną Monake.

Ši dvikova vyko esant sustiprintam saugumui. Antradienį į rungtynes vykusį „Borussia“ autobusą su žaidėjais buvo pasikėsinta – netoliese detonavo galingas sprogmuo. Laimei, sužeistas buvo tik gynėjas Marcas Bartra – jam ligoninėje operuota dešinė ranka.

Saugumo pareigūnai sulaikė įtariamą asmenį. Teigiama, kad jis yra 25 metų islamistų atstovas iš Irako. UEFA išpuolį pasmerkė, o policija pasiraitojusi rankas ėmė daryti viską, kad kažkas panašaus nepasikartotų.

Rungtynės

„Borussia“ 1 – 2 „Monaco“
19' [0 – 1] Kylianas Mbappe
35' [0 – 2] Svenas Benderis (į savus vartus)
57' [1 – 2] Ousmane'as Dembele
79' [1 – 3] Kylianas Mbappe
84' [2 – 3] Shinji Kagawa

16' – Fabinho („Monaco“) nerealizuoja 11 m baudinio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)