„Nors nėra jokios informacijos apie konkrečias grėsmes, mes norėtume užtikrinti komandas, oficialius asmenis ir žiūrovus tuo, kad UEFA visada siekia tik aukščiausių saugumo standartų ir patikimo saugumo užtikrinimo per futbolo rungtynes. Rungtynių dalyvių ir žiūrovų saugumas rungtynėse, kurias rengia UEFA, yra mūsų svarbiausias prioritetas“, - rašoma UEFA pranešime spaudai.

Trečiadienį ypatingos saugumo priemonės Miunchene bus taikoms Madrido komandą „Real“ vežančiam autobusui. Autobusas po Bavarijos sostinę važiuos pakeistu maršrutu. Futbolininkai prieš įlipdami į autobusą bus kruopščiai patikrinti policininkų, kuriems padės specialiai apmokyti šunys.

Pirmą kartą „Real“ ekipos autobusą Vokietijoje lydės policijos pareigūnai. Antradienį po vakaro treniruotės madridiečius iš stadiono į viešbutį lydėjo net 20 policininkų.

Trečiadienį vyks trejos Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynės.

Trečiadienio poros:

Dortmundo „Borussia“ – „Monaco“ (Dortmundas, 19.45 val. Lietuvos laiku);

Miuncheno „Bayern“Madido „Real“ (Miunchenas, 21.45 val.);

Madrido „Atletico“ – „Leicester“ (Madridas, 21.45 val.).

Sulaikytas įtariamasis

Saugumo tarnybos praneša, kad prie „Borussia“ autobusą apgadinusio sprogmens buvo pritvirtinta daug metalinių detalių. Viena jų įsmigo į autobuso sėdynės galvos atlošą. „Galime tik pasidžiaugti, kad nenutiko blogiausia. Sprogimo veikimo spindulys buvo 100 m“, – teigiama pranešime.

Vis dar laikomasi teroristų išpuolio versijos. Tikslus motyvas kol kas nežinomas. Pareigūnai tvirtina, kad keli rasti laiškai gali būti rašyti islamistų atstovų. Juos tikrina mokslininkai.

Tuo metu į internete atsiradusius panašius laiškus rimtai nežiūrima – abejojama jų autentiškumu. Į policijos akiratį pateko du islamistų atstovai, abiejų gyvenamosios vietos buvo patikrintos. Vienas iš jų sulaikytas.

A. Merkel pasmerkė „atgrasų“ išpuolį prieš Dortmundo futbolo klubą

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė esanti „pašiurpusi“ dėl antradienį įvykdyto sprogdinimo, kurio taikiniu tapo Dortmundo futbolo klubo „Borussia“ autobusas, ir palinkėjo sportininkams sėkmės per atidėtas Čempionų lygos rungtynes, pranešė jos atstovas

„Kanclerė, kaip ir Dormundo žmonės ir milijonai žmonių visur kitur, yra pašiurpinta naujienų apie ataką prieš BVB („Borussia“) komandos autobusą“, – trečiadienį žurnalistams sakė atstovas Steffenas Seibertas.

„Tai atgrasus aktas. Mums tik palengvėjo, kad jis nesukėlė sunkesnių padarinių“, – pridūrė jis ir pagyrė stadione buvusių aistruolių „ramų“ atsaką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)