Auksą laimėjo lietuvę pusfinalyje pranokusi belgė An Driesens, sidabrą – ukrainietė Natalija Kočetkova, bronza kartu su D. Mačiūte pasipuošė švedė Alicia Edin.

Antroji Lietuvos atstovė moterų kata varžybose – Rita Pivoriūnaitė – pasidalino 5-8 vietomis, ketvirtfinalyje nusileidusi N. Kočetkovai.

Tokią pačią poziciją tarp vyrų užėmė Gintas Gervelis. Paulius Sasnaukas iš kovos iškrito pirmame etape. Auksas atiteko lenkui Konradui Kozubowskiui, sidabras – jo tautiečiui Filipui Szelleriui, bronza – ukrainiečiui Olegui Korolui ir vengrui Attilai Tothui.

Europos jaunių (iki 18 metų) pirmenybių kata varžybose bronzą pelnė Ainė Juknevičiūtė ir Edvinas Kolmogorovas.

Šeštadienį Roskildėje ant tatamio tęsis jaunių kumitė (realios kovos) varžybos, sekmadienį laukia kulminacija: suaugusiųjų kumitė.

Ištraukus burtus, lietuviai sužinojo pirmuosius savo priešininkus.

Vyrų svorio kategorijos iki 65 kg pirmojoje kovoje Jonas Eimontas susitiks su azerbaidžaniečiu Erminu Ismaili, o Romualdas Auga - su švedu Christoferiu Sjolundu.

65-75 kg svorio kategorijoje Andrius Miseckas čempionatą pradės dvikova su kroatu Davidu Fabeku, bet jau pusfinalyje gali susitikti su azerbaidžaniečiu Salahatu Hasanovu, kuriam pralaimėjo pernykščio čempionato finale. Tuo metu Domas Sutkus pirmojoje kovoje susitiks su patyrusiu švedu Jimmie Collinu.

75-85 kg svorio kategorijoje Europos čempiono titulą ginantis Valdemaras Gudauskas antrajame ture susitiks su rumuno Sorino Buciumano ir latvio Andrio Bugos dvikovos laimėtoju, o Vytautas Cėpla turnyrą pradės kova su graiku Damianu Karpouziu. Patyręs lietuvis sėkmingo žygio atveju pusfinalyje galėtų susitikti su pernai V. Gudauskui finale pralaimėjusiu garsiuoju rumunu Mariumi Ilasu.

Per 85 kg sveriančių sportininkų kategorijoje Edgardas Sečinskis šiemet susitikti su bulgaru Valerijumi Dimitrovu, kuriam po atkaklios ir lygios kovos vis dėlto pralaimėjo prieš metus pusfinalyje, galės nebent finale, o turnyrą pradės dvikova su gruzino Lašos Kamaraulio ir prancūzo Jeano-Paulio Jacquot kovos laimėtoju. Į kitą tinklelio pusę patekęs Eventas Gužauskas čempionato pradžioje susikaus su dano Briano Jakobseno ir Andoros atstovo Pau Bravo Mitchello dvikovos nugalėtoju.

Moterų svorio kategorijos iki 50 kg pirmajame etape Daiva Kriščiūnienė susitiks su gruzine Žansaja Zinčenko, o Erikos Žeburtovič antrajame etape laukia akistata su bulgare Violeta Litovska, kuriai prieš metus finale nusileido Justina Šišaitė, arba vengre Karczub Miriam.

50-55 kg sveriančių sportininkių kategorijoje Rita Pivoriūnaitė susitiks su ukrainiete Anastasija Melnyčiuk, o antrajame etape jos lauktų patyrusi ispanė Isis Pinilla. Tuo metu Diana Mačiūtė turnyrą pradės kova su norvege Jeanete Johannessen. Beje, D. Mačiūtę tinklelis pusfinalyje gali suvesti su Švedijai atstovaujančia Gerda Pekarskaite, jei abiems sportininkėms pavyktų įveikti po 2 varžoves.

55-60 kg svorio kategorijoje pernykščio Europos čempionate prizininkei Gabijai Gudeliauskaitei jau pirmajame etape teks susidurti su prie rungties favoričių taip pat prisikiriama švede Cecilia Wallin. Tuo metu Rūta Brazdžionytė pirmąjį etapą praleis, o antrajame susitiks su vengrės Anikos Szondi ir danės Aleksandros Vulevič kovos laimėtoja.

Tarp per 60 kg sveriančių Europos čempionato dalyvių debiutantė Monika Ryžkovaitė ketvirtfinalyje susikaus su lenke Agata Winiarska, o Dianos Balstytės lauks kova su lenkės Annos Bajdos ir norvegės Marleen Gregusson kovos laimėtoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją