Trenerio Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės įvarčius praleido dvikovos pabaijoje 77-ą ir 90-ą min. Kamuolį į mūsiškių vartų tinklą pasiuntė 20-metė Marian Awad ir 24-erių metų Lee Sima Falkon.

Rezultatas:

Lietuva 0 - 2 Izraelis

77' Marian Awad [0 - 1]
90' Lee Sima Falkon [0 - 2]

Lietuvos rinktinė: Greta Kaselytė, Samanta Karasiovaitė (73 min. Paulina Narbutaitė), Vestina Neverdauskaitė, Ugnė Šmitaitė (46 min. Milda Liužinaitė), Algimantė Mikutaitė, Simona Veličkaitė, Dovilė Gailevičiūtė, Liucija Vaitukaitytė, Rasa Imanalijeva, Paulna Potapova (64 min. Kamilė Vaičiulaitytė), Rita Mažukelytė.

Atsargoje: Klaudija Savickaitė, Laura Ruzgutė, Anika Kyžaitė, Lolita Žižytė.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione Vilniuje vykusiose rungtynėse Izraelio futbolininkės į vartus smūgiavo 15 kartų, o lietuvės - 6.

14 minutę puikiai gynyboje sužaidė vartininkė Greta Kaselytė. Baudos aikštelėje viena prieš vartininkę iššoko Daniel Sofer, bet lietuvė apsigynė kokybiškai ir atmušė smūgį. Lietuvės netrukus neutralizavo pavojų.

23 minutę G. Kaselytei vėl teko stabdyti pavojingą smūgį. Varžovių krašto saugė L. S. Falkon susikūrė progą baudos aikštelės prieigose ir bandė pataikyti į tolimą kampą, bet lietuvė sustabdė šį „šūvį“ ir po kelių akimirkų sugavo dar vieną pavojingą perdavimą.

Lietuva dažniausiai bandė ieškoti galimybių pasižymėti standartinėse situacijose ir kontratakose. Aktyvi priekyje buvo Rita Mažukėlytė, kuri ne kartą individualiai susitvarkė su oponentėmis, bet paskutinėje atakų fazėje progas kurti sekėsi sunkiai.

38 minutę lietuvės susikūrė realiausią galimybę įmušti. Po kampinio kamuolys nukrito už baudos aikštelės prieigų buvusiai Algimantei Mikutaitei, bet ji stipriu smūgiu paleido kamuolį šalia virpsto.

Po pertraukos Izraelis daugiau kontroliavo kamuolį ir kūrė pavojų prie Lietuvos vartų.

61 minutę varžovų puolėja galėjo pelnyti įvartį, bet prieš jai smūgiuojant, Vestina Neverdauskaitė pasiaukojančiai išmušė kamuolį iš po kojų.

70 minutę ambicingą ataką kampinio situacijoje sukūrė ir Lietuva. Po įžaisto kampinio, Liucija Vaitukaitytė nuo baudos aikštelės linijos smūgiavo į tolimą kampą, bet vartininkė sugavo kamuolį.

77 minutę žydėms pavyko išsiveržti į priekį. M. Awad pabėgo į priekį, permetė kamuolį per G. Kaselytę ir iš arti smūgiavo į vartus tiksliai.

90 minutę Izraelis kontratakoje sugebėjo padvigubinti pranašumą 2:0. Į baudos aikštelę įsiveržusi L. S. Falkon paleido tikslų smūgį į dešinį vartų kampą.

Kitose C grupės rungtynėse Moldova 4:0 (0:0) sutriuškino Andorą.

C grupės turnyro lentelė:

1.Moldova11004:03
2.Izraelis11002:03
3.Lietuva10010:20
4.Andora10010:40

Balandžio 6-11 dienomis vykstančiame turnyre Lietuva dar varžysis su Moldovos (Vilnius, šeštadienis, balandžio 8-a diena, 14.00 val.) ir Andoros (Kaunas, antradienis, balandžio 11-a diena) ekipomis.

Preliminariame etape žaidžia 16 komandų, suskirstytų į 4 grupes. Į kitą etapą pateks grupių nugalėtojos ir geriausia antrą vietą užimsianti rinktinė.

Lietuvos moterų futbolo rinktinė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)