Antrame dienos mače susitiks Georgas Tsivadzė (ATP 862) ir Laurynas Grigelis (ATP 249).

Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius daug kam netikėtai pirmosios dienos dvikovai vietoje aukštesnį turinčio Luko Mugevičiaus pasirinko T. Babelį.

„Lukas dėl rankos skausmų kol kas nėra pasirengęs šimtu procentu žaisti tris dienas iš eilės. Todėl nutariau jį patausoti labai svarbiam dvejetų mačui šeštadienį. Kartu manau, kad Tadui susitikimas su tokio kalibro žaidėju bus puiki patirtis“, – sakė R. Mugevičius.

T. Babeliui tai bus pirmasis mačas karjeroje prieš žaidėją, patenkantį tarp šimto stipriausių pasaulio tenisininkų.

„Neslėpsiu, kažkiek jaudulio yra. Tačiau ne dėl varžovo reitingo, o dėl to, kad teks žaisti pirmam. Tačiau iš patirties žinau, kad tokie dalykai dažniausiai praeina po kelių pirmųjų taškų. Viskas gerai“, – iš karto po burtų traukimo kalbėjo dvidešimtmetis lietuvis.

Antrąją Gruzijos raketę – Georgą Tsivadzę – geriausiai iš visų Lietuvos tenisininkų pažįsta L. Mugevičius.

„Esame panašaus amžiaus, pirmą kartą kortuose susidūrėm turbūt būdami devynerių ar dešimties. Kartu žaidėm įvairių amžiaus grupių jaunių turnyruose. Manau, kad dabartinis jo reitingas ne visai tiksliai atspindi žaidėjo pajėgumą – jis tikrai galėtų būti bent pora šimtų vietų aukščiau. Tsivadzės žaidimas įvairus – jis gali žaisti giliai atsitraukęs, tačiau gali ir aštriai atakuoti ar pabaigti taškus prie tinklo. Visgi galvoju, kad Laurynas tikrai turi daugiau galimybių nugalėti“, – pasakojo L. Mugevičius.

Gruzijos ir Lietuvos teniso rinktinių susitikimas Tbilisio Mziuri teniso klube vyks balandžio 7-9 dienomis. Pergalę iškovojusi komanda rugsėjo mėnesį dėl patekimo į pirmą Deviso taurės varžybų grupę žais su Švedijos arba Turkijos tenisininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)