Lucke, garsėjančiame Lietuvos kunigaikščio Liuberto pilimi, kurioje karaliaus karūnos laukė Vytautas Didysis, Lietuvos sporto žurnalistai lankėsi jau 12-ą kartą. Pastaruosius trejus metus turnyras pavadintas buvusio Ukrainos ambasadoriaus Lietuvoje Boriso Klimčiuko vardu.

Salės futbolo turnyrą „Press‘as“ pradėjo rezultatyvia pergale 5:2 prieš varžybų šeimininkus Lucko žurnalistus. Net tris įvarčius įmušė Marius Bagdonas, po kartą pasižymėjo Aurimas Tamulionis ir nuo savo vartų įvartį įmušęs vartininkas Tautvydas Vencevičius.

Antrose rungtynėse lietuviai rezultatu 0:2 pralaimėjo Volynės savanorių komandai ir nugalėtojų likimas sprendėse paskutinėse turnyro rungtynėse, kuriose „Press‘as“ susitiko su iki tol pergalingai rungtyniavusiais Baltarusijos sostinės Minsko žurnalistais.

Jau pirmą minutę „Press‘as“ po M. Bagdono įvarčio išsiveržė į priekį. Antrame kėlinyje baltarusiai užgulė lietuvių vartus ir „Press‘as“ tuo puikiai pasinaudojo. T. Vencevičius tiksliu smūgiu per visą aikštę virš išbėgusio varžovų vartininko persvarą padidino, o Karolis Tretjakas netrukus įmušė dar vieną įvartį ir pergalę 3:0 iškovoję Lietuvos žurnalistai triumfavo turnyre.

Antrą vietą užėmė baltarusiai, trečią – Lucko žurnalistai, ketvirtoje liko Volynės savanorių komanda.

Be įvarčių autorių, „Press‘o“ gretose čempionais taip pat tapo Nerijus Kesminas, Julius Bliūdžius, Mindaugas Grinius ir Žydrūnas Damauskas. Geriausiu turnyro futbolininku išrinktas M. Bagdonas.

Birželio pradžioje „Press‘o“ žurnalistų laukia kelionė į tarptautinį futbolo turnyrą Armėnijoje, o rugsėjo mėnesį Lietuvos žurnalistai jau 13 metus iš eilės rengs tarptautinį turnyrą Druskininkuose. Pastaruosius dvejus į Lietuvą susirinkdavo sporto žurnalistai iš dešimties šalių ir tai yra vienas didžiausių žurnalistų futbolo turnyrų Europoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją