Jonavos komandos nagų aštrumą pernai pajuto ir „Žalgiris“. Daugkartiniai Lietuvos čempionai su pirmenybių debiutantais pirmą kartą susitiko taip pat 5 ture.

„Sportimos“ manieže vykusios rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2. Permainingose rungtynėse lygiąsias išplėšė 89 min. pasižymėjęs „Žalgirio“ gynėjas Mamadou Mbodjis.

24 metų futbolininkas pernai dvikovose su Jonavos klubu iš viso pelnė du įvarčius. Jo teigimu, pirmosios rungtynės su Jonavos komanda buvo įsimintinos.

„Mes jau pačioje pradžioje praleidome du įvarčius, ilgai vijomės varžovus ir tik baigiantis mačui man pavyko rezultatą išlyginti, – metų senumo įvykius prisiminė „Žalgirio“ gynėjas iš Senegalo. – Bent jau pernai Jonavos komanda demonstravo kokybišką futbolą, o išskirtinis jų bruožas buvo agresyvus žaidimas tiek gynyboje, tiek ir puolime. Nors šiais metais jų sudėtis pasikeitė, bet komanda tikrai nesusilpnėjo“.

Pernai po pirmų rungtynių su „Jonava“ reikiamas išvadas padarę žalgiriečiai likusius keturis susitikimus laimėjo bendru rezultatu 13:2.

Vis dėlto, šį kartą tikėtis lengvos pergalės neverta. 2016 m. A lygoje šeštą vietą užėmusi „Jonavos“ komanda naują sezoną pradėjo lygiųjų serija.

Pirmenybių starte jonaviškiai svečiuose 3:3 sužaidė su bronzine A lygos komanda – Marijampolės „Sūduva“, po to atėmė taškus iš šalies vicečempionų „Trakų“ (0:0) ir Utenos „Utenio“ (1:1). 4 ture „Jonava“ į savo sąskaitą įsirašė ir pirmąją pergalę.

Balandžio 1 d. savo aikštėje Jonavos futbolininkai 5:2 įveikė kol kas be taškų liekantį „Kauno Žalgirį“.

Surinkusi 6 taškus „Jonavos“ komanda A lygos turnyro lentelėje pakilo į 3 vietą. Čempionate pirmaujantis „Žalgiris“ būsimus varžovus lenkia 3 taškais.

„Per ketverias rungtynes „Jonava“ tris kartus sužaidė lygiosiomis, praėjusiame ture sutriuškino „Kauno Žalgirį“, tad neabejoju, kad pas mus jie atvyks kupini pasitikėjimo savo jėgomis ir mes mums rimtą iššūkį. Bus tikrai sunkios rungtynės. Privalėsime žaisti maksimaliai susitelkę, jei norime laimėti, negalime daryti net menkiausių klaidų. O kitokių tikslų neturime. Žaisime savo aikštėje, mus palaikys mūsų gerbėjai, tad sieksime tik pergalės“.

„Jonava“ A lygoje per keturis turus jau pelnė 9 įvarčius ir yra rezultatyviausia pirmenybių komanda. „Žalgiriui“ puolime sekasi prasčiau, kol kas įmušti 4 įvarčiai. Tiesa, žalgiriečiai praleido tik 2 įvarčius, o „Jonavos“ futbolininkai iš savo vartų kamuolį traukė jau 6 kartus.

„Iš tiesų, kol kas mums sunkiai sekasi realizuoti savo progas, bet aš manau, kad šią problemą mes netrukus išspręsime. Komnenas Andričius ir Darvydas Šernas yra labai gerai puolėjai, jiems tereikia pajusti įvarčių skonį ir ta sausra pasibaigs. O tada jau problemų turės visi mūsų varžovai“, – prognozavo M.Mbodjis.

Praėjusiame sezone A lygoje 6 įvarčius pelnęs 24 metų žalgirietis šiais metais oficialiose rungtynėse dar nepasižymėjo. Tiesa, M.Mbodjis akcentavo, kad įvarčių specialiai nesivaiko.

„Smagu įmušti, bet tai nėra mano pagrindinis užsiėmimas. Esu gynėjas ir mano darbas – daryti viską, kad komanda nepraleistų įvarčio. Šiuo metu mums svarbiausia yra pergalės ir taškai. Nesvarbu, ar laimėsime įmušę 4, ar 1 įvartį. Svarbiausia – laimėti“, – tvirtai pareiškė „Žalgirio“ gynėjas.

„Žalgirio“ ir „Jonavos“ dvikova šiandien „Sportimos“ manieže prasidės 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją