FIVB prezidentas Ary S.Graca kreipėsi į 222 federacijos nares oficialiai pranešdamas apie FIVB ketinimus, kad tinklinis ant sniego taptų olimpine sporto šaka, pats tinklinis – vienintele sporto šaka, kuri būtų įtraukta ir į vasaros, ir į žiemos olimpines žaidynes.

„Mes suprantame, kad tai yra ganėtinai ambicingas tikslas ir jo mes tikrai nepasieksime per naktį ar vienerius metus, tačiau pirmieji žingsniai jau žengti. 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių metu mes pasirašėme susitarimo memorandumą su agentūra „Chaka2“ dėl tinklinio ant sniego turnyrų organizavimo ir sieksime toliau puoselėti tinklinio ant sniego sportą.

Tinklinis – yra nuostabi komandinė sporto šaka, todėl mūsų pagrindinis tikslas yra sukurti daugiau galimybių tinklinio sporto šakos atstovams ir aistruoliams žaisti, puoselėti ir populiarinti šią sporto šaką, nepriklausomai nuo metų laiko ar žaidimo aikštelės vietos“, – apie FIVB ateities planus savo pranešime kalbėjo A. S. Graca.

FIVB būstinėje pasirašytas susitarimo memorandumas yra tam tikras pasižadėjimas puoselėti tinklinio sporto šakos vertybes pasaulyje. Vienas iš susitarimo punktų buvo padėti populiarinti tinklinį ant sniego ir pozicionuoti tinklinį kaip šeimos sporto šaką.

„Tai yra puiki žinia 2017 metų Lietuvos vyrų ir moterų tinklinio čempionato finalų, vyksiančių balandžio 8-9 dienomis Šiauliuose, išvakarėse, kadangi tai reiškia, kad dėmesys tinkliniui auga, o mūsų sportininkai turės daugiau progų populiarinti savo propaguojamą sporto šaką ir daugiau galimybių žaisti bei siekti pergalių, – tokią FIVB iniciatyvą palaiko ir Lietuvos tinklinio federacijos Prezidentas Darius Čerka. – Toli ieškoti teigiamų panašių iniciatyvų rezultatų nereikia – kaimyninėje Latvijoje tinklinio populiarumas pradėjo augti būtent nuo lauko tinklinio – paplūdimio.

Pažiūrėkime dabar, kokio susidomėjimo susilaukia ir kokių rezultatų Latvijoje pasiekia tinklinio sporto šakos atstovai. Beje, tokia FIVB iniciatyva yra palankiai vertinama ir iš Latvijos profesionalių sportininkų pusės. Gerai žinoma Latvijos paplūdimio tinklininkių pora Marta Ozolina ir Jekaterina Stepanova jau išbandė šią iniciatyvą ir 2017 metų „Snow Volleyball goes Europe“ tarptautiniame turnyre užėmė pirmąją vietą.

Tai buvo tikrai gražus reginys, todėl perspektyva, kad ši sporto šaka gali tapti olimpine, yra didžiulė, o tai reiškia, kad sportininkams atsiveria dar didesnės galimybės parodyti savo meistriškumą ir kartu populiarinti tinklinio sporto šaką savo šalyje“.

Tinklinis ant sniego pirmą kartą buvo išbandytas 2008 metais Vagraino kalnuose, Austrijoje, 1859 m aukštyje. Tai buvo pirmasis istorijoje tinklinis žiemą. 2015 metų Europos tinklinio konfederacijų (CEV) kongreso metu tinklinis ant sniego buvo įtrauktas į oficialų CEV renginių kalendorių.

Pirmasis CEV tinklinio ant sniego turnyras buvo vykdomas 2016 metų kovo – balandžio mėn. Po to, kai buvo pasirašytas memorandumas, FIVB pradėjo remti įvairias tinklinio ant sniego iniciatyvas. 2017 metais buvo organizuotas pirmasis tinklinio ant turnyras už Europos ribų.

Tuo tarpu Lietuvoje prieš prasidedant paplūdimio tinklinio sezonui, vyksta lemiami mūšiai salėse. Šį savaitgalį – šeštadienį ir sekmadienį – Šiaulių arenoje vyks Lietuvos vyrų ir moterų tinklinio čempionatų finalai. Dėl aukso medalių kovos „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ ir Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ tinklininkai bei Kauno „Kauno-ASU“ ir Jonavos „Achemos-KKSC“ tinklininkės. Dėl bronzos apdovanojimų kausis Kelmės „Etovio“ ir Raseinių „Norvelitos“ vyrai bei Alytaus „Prekybos-Paramos“ ir Vilniaus „SM Tauro-Claire-VTC“ moterys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)