Pirmą kartą skirtingų karatė rūšių atstovai turėjo galimybę varžytis pagal olimpine sporto šaka paskelbtos kontroliuojamo kontakto karatė taisykles. Jau pirmame čempionate kontaktinės kiokušin karatė atstovas Jevgenijus Jurutas iš Vilniaus „Ippon“ klubo tapo prizininku.

„Čempionatui pagal kontroliuojamo kontakto karatė taisykles kartu su trenere Jurgita Žilinskiene ir jos vyru ruošiausi kelias savaites. Pirmas čempionatas paliko labai gerą įspūdį. Kovos pagal olimpines taisykles daug greitesnės, tačiau visiems kiokušin atstovams turėtų būti naudinga išbandyti save pagal šias taisykles. Karatė yra karatė, vyrauja ta pati disciplina, skiriasi tik tam tikri niuansai, kuriuos įmanoma greitai perprasti“, - sakė trečios vietos laimėtoju, nugalėjusiu trijose iš keturių kovų, kategorijoje iki 75 kilogramų tapęs J. Jurutas.

Pirmą kartą naujos Lietuvos karatė federacijos surengtame čempionate varžėsi atstovai iš keturiolikos klubų. Svorio kategorijoje iki 67 kilogramų nugalėtoju tapo Marijus Verikas iš Mažeikių „Žemaičio“ klubo, finale nugalėjęs Tautvydą Žvirblį iš Kauno „Fight gang“. Svorio kategorijoje iki 75 kilogramų laimėjo Dovydas Valionis iš Kauno „Dao“ klubo, finale įveikęs šiaulietį Eimantą Gajauską iš „Baltojo tigro“.

Sunkiausiose kategorijose iki ir virš 84 kilogramų atitinkamai laimėjo panevėžietis Karolis Čiutra iš klubo „Alfa“, įveikęs Remigijų Jurgelaitį iš Radviliškio „Kentauro“, ir Vaidotas Dobravolskis, atstovaujantis Kauno „Fight gang“, nugalėjęs taip pat kaunietį Ąžuolą Kalpoką iš „Samurajaus“ klubo.

Moterų varžybose stipriausia buvo Evelina Merkytė, įveikusi savo bendraklubę Neilą Sventickytę. Abi sportininkės atstovauja Zarasų sporto centro komandai.

„Pirmame čempionate trūko masiškumo ir konkurencijos, tačiau tai tėra laiko klausimas. Dar ne visi sportininkai supranta, kad turi realius šansus kovoti dėl olimpinių apdovanojimų, kurie yra didžiausia įmanoma motyvacija bet kuriam sportininkui. Lietuvos čempionate kai kurie sportininkai maloniai nustebino – pademonstravo netikėtus ir įdomius taktinius kovos veiksmus“, - teigia Lietuvos karatė rinktinės treneris Kazimieras Bartkevičius.

Rimtu išbandymu ir tikro esamo pajėgumo testu Lietuvos karatė rinktinei taps jau šį savaitgalį vyksiantis Europos šiaurės šalių „Nordic“ čempionatas.

„Karatė plėtra ir veikla Lietuvoje rodo, kad potencialo turime daug. Tačiau manyčiau, kad pačių aukščiausių rezultatų galime tikėtis maždaug po 5-erių metų. Mano klubas pagal olimpines taisykles treniruoja sportininkus penkerius metus ir tai yra laikas, kai gerų rezultatų jau galime tikėtis“, - pasakoja Šiaulių „Baltojo tigro“ klubo vadovas Egidijus Daknys.

Pasak jo, sportininkams pirmiausiai teks perprasti naujas taisykles ir koreguoti treniruočių procesą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)