Šis rekordas buvo pakartotas sekmadienio rungtynėse, kuriose „Real“ 3:0 nugalėjo „Alaves“ futbolininkus, o įvarčius mušė Karimas Benzema, Isco ir Nacho Fernandezas.

27-erių metų gynėjui Nacho tai buvo pirmasis įvartis šio sezono Ispanijos čempionate – jis tapo 19-uoju komandoje pasižymėjusiu žaidėju.

Šį sezoną Zinedine'as Zidane'as į aikštę per Ispanijos čempionato rungtynes išleido 21 futbolininką, iš kurių pasižymėti ik šiol nepavyko tik dviems – gynėjams Dani Carvajaliui ir Fabio Coentrao.

Pats rezultatyviausias iš visų „Real“ žaidėjų yra Cristiano Ronaldo, kuris čempionate įmušė 19 įvarčių (25 proc. visų komandos įvarčių). Be C. Ronaldo, dar aštuonti Madrido futbolininkai šį sezoną yra pasižymėję daugiau nei po kartą.

Ispanijos lygos rekordas (įvarčius įmušę skirtingi žaidėjai) pasiektas dar 1994-1995 m. Šalies čempionate – tai padarė „Valencia“ komanda. 1995-1996 m. Sezone jį pakartojo Madrido „Real“. Tąsyk be įvarčių sezoną baigė 8 aikštėje bent kartą pasirodę Madrido ekipos futbolininkai.

Palyginimui, antrąją vietą šiame sezone pagal tokią statistiką užima Vigo „Celta“ komanda, kurios gretose pasižymėjo 16 futbolininkų.

„Barcelonos“ gretose įvarčius mušė 14 žaidėjų – 58 proc. Tikslių smūgių prioklauso Lioneliui Messi ir Luisui Suarezui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją