Ketvirtą sezoną „Utenio“ aprangą vilkintis gynėjas Gabrielius Zagurskas teigia, kad Utenos ekipa, su 4 taškais žengianti penktoje vietoje, į Kauną vyksta pergalės.

Komandos senbuvis kalbėjo ir apie treniruočių stovyklą Ventspilyje, kur uteniškiai kontrolinėse rungtynėse sužaidė 2:2 su vietos klubu, pasidalijo mintimis apie lietuvių ir anglų dvikovą pasaulio čempionato atrankos mače Londone, pasvarstė, ką Utenoje veiktų Jermainas Defoe ir papasakojo apie savo darbą „Utenio“ akademijoje.

– Kaip sekėsi treniruočių stovykloje Venstpilyje?

– Gerai, pakeitėme aplinką. Daugiau laiko praleidome kartu su visa komanda. Turėjome puikias sąlygas – viešbutį, maitinimą, aikštę. Net ir su oru pasisekė – buvo šilta, beveik nelijo. Pajudėjome, pasitreniravome, sužaidėme draugiškas rungtynes.

– Kaip vertini lygiąsias su Ventspilio komanda?

– Įmušėme du greitus įvarčius, sužaidėme gerą pirmąjį kėlinį, o antrajame atrodėme silpnokai. Baisiausia, kad tai tampa mūsų tradicija.

– Kokios to priežastys?

– Kol kas sunku pasakyti, treneriai turi išsiaiškinti ir pasakyti.

– Artėja rungtynės su „Stumbru“. Tai, kad kauniečiai neturi surinkę nė taško – gerai ar blogai?

– Manau, kad į taškus išvis dairytis nereikia, nes „Uteniui“ nėra nei vieno lengvo varžovo. Galvoju, kad nepatyrusios pergalės komandos visada žaidžia su dviguba energija, net neabejoju, kad tokį „Stumbrą“ ir sutiksime. Nereikia žiūrėti į varžovą, reikia žiūrėti į save. Pradėjome sezoną tikrai neblogai, bet jei rytoj nelaimėsime, vėl būsime prastoje situacijoje. Būtinai reikia laimėti.

– Kartu su visa komanda stebėjote Lietuvos ir Anglijos dvikovą. Kokį įspūdį paliko rungtynės?

– Lietuviai stengėsi tiek, kiek galėjo. Tačiau kiekvienas mūsų rinktinės futbolininkas sužaidė blogiau, nei galėjo – lygioje vietoje nepavyko kamuolio susistabdyti, atlikti perdavimo. Gal vyrai truputį perdegė – nėra ko norėti, anglai yra anglai ir tikėtis pergalės prieš juos naivu.

– Jeigu galėtum kurį nors Anglijos rinktinės žaidėją pasikviesti į „Utenį“, kas tai būtų?

– Visą komandą būtų galima pakviesti (juokiasi). Net nežinau, labiausiai mums reikia pastiprinimo puolime, gal Jermainą Defoe – patyręs futbolininkas, naudingų pamokų galėtų duoti.

– Pats darbuojiesi treneriu „Utenio“ akademijoje. Kaip sekasi ten?

– Tikrai neblogai, padedu treneriui Almantui Bražėnui, treniruojame vaikus. Vaikai tobulėja, stengiasi, treniruojasi.

– Gal kartais ir trenerio Zvezdano Miloševičiaus paklausi patarimų?

– Tikrai ne, manau, kad yra visiškai skirtingi darbai su vaikais, ir su suaugusiais. Juolab, Zvezdanas turi pakankamai savų darbų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)