Gruzijos rinktinės kapitono Davido Kvernadzės komandoje bus Nikoloz Basilašvili (ATP 59), George Tsivadzė (ATP 846), Zura Tkemaladzė ir Vazha Shublazė.

R.Mugevičius pripažįsta, kad 25 metų amžiaus Gruzijos rinktinės lyderis N. Basilašvili, šiuo metu užimantis 59 ATP reitingo vietą, turėtų būti ryškiausia šio susitikimo žvaigždė. Visgi kelti baltos vėliavos ankščiau laiko lietuviai nepasirengę.

"Jei žiūrėsime tik į reitingą ar pastarojo laikotarpio rezultatus, gali atrodyti, kad pasipriešinti Basilašvilio vedamiems gruzinams galimybių daug neturime. Tačiau tam, kad Daviso taurėje iškovotum galutinę pergalę, varžovą korte turi įveikti tris kartus. O tai padaryti vienam žmogui jau nėra lengva. Tuo labiau, kad tas pats Laurynas Grigelis Daviso taurėje mums jau ne kartą įrodė, kad yra pajėgus kautis ir su, sprendžiant pagal reitingą, pajėgesniais varžovais", - sako R.Mugevičius.

Anot Lietuvos rinktinės kapitono, yra nemaža tikimybė, jog galutinį akistatos rezultatą gali nulemti paskutinis - penktasis - mačas.

"Iš esmės dėl šios priežasties Lukas Mugevičius nutarė šią savaitę praleisti planuotą turnyrą Turkijoje. Lukas vis dar jaučia riešo skausmus, bet labai tikiuosi, kad iki mačo su gruzinais mums pavyks išspręsti šią problemą".

Gruzijos ir Lietuvos tenisininkų akistata vyks Tbilisyje įsikūrusiame Mziuri teniso klube. Varžybų šeimininkai nutarė žaisti prieš lietuvius lauke, ant hard tipo dangos.

Lietuvos teniso rinktinė į Gruziją išvyks šį sekmadienį.

Mačo nugalėtojai rugsėjo mėnesį dėl patekimo į pirmą Daviso taurės varžybų grupę žais su Švedijos arba Turkijos tenisininkai. Tbilisyje pralaimėjusiai ekipai Daviso taurės varžybų 2017 metų sezonas bus baigtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją