„Mano tėvas man pavyzdys. Jis – geriausias. Jis yra mano idealas“, – kalbėjo jaunasis lenktynininkas RTL laidoje. 18-metis netrukus debiutuos „Formulės-3“ lenktynėse. Naujasis sezonas startuoja po mažiau nei trijų savaičių.

Mickas neabejoja, kad ten nebus jo galutinė stotelė: „Norėčiau tapto „Formulės-1“ pasaulio čempionu. Manau, kad to nori kiekvienas lenktynininkas“.

M. Schumacheriui prieš nelaimę pavyko laimėti net 7 „Formulės-1“ pasaulio čempiono titulus ir pagerinti daugybę rekordų.

„Formulės-4“ lenktynėse komandos „Prema Powerteam“ garbę gynęs Mickas ketina savo sugebėjimus demonstruoti aukštesniame lygyje.

Buvęs jo komandos vadovas Rene Rosinas neskuba žerti komplimentų: „Jis turės kiek įmanoma daugiau išmokti. Lenktynės bus labai sunkios.“

Mickas Schumacheris

„Tikiu, kad mano stiprybė yra lenktynės, nes ten kova man teikia milžinišką malonumą ir gerai suvokiu situaciją“, – kalbėjo M. Schumacheris.

Nuo dienos, kai M. Schumacherio sūnus žengė į automobilių pasaulį, jam tenka dorotis su didžiuliu psichologiniu spaudimu. Todėl Mickas iki šiol nė karto nekalbėjo apie savo tėvą viešai. Nepaisydama tylos žiniasklaida pati ėmėsi lyginti sūnų su legendiniu „Formulės-1“ lenktynininku.

Pavyzdžiui, kai pirmaisiais metais „Formulėje-4“ Mickas gerai pasirodė lyjant lietui, tuoj žurnalistai suskubo kalbėti apie tai, kad jis – lietaus karaliaus Michaelio sūnus. O kaip gi kitaip?

Po dviejų metų „Formulėje-4“ Mickas ruošiasi startui šiais metais „Formulės-3“ lenktynėse. Šis žingsnis jau vertinamas rimtai. Iš M. Schumacherio sūnaus čia laukiama labai daug, tačiau šis vilčių naštos nevengia. Juk nori tapti čempionu.

Mickas Schumacheris

Daugelis jaunų pilotų taip ir neatveria „Formulės-1“ durų, tačiau niekas neabejoja, kad Mickui pavyks. Apie jį sparną jau suka tokie prestižinių lenktynių milžinai kaip „Mercedes“ ir „Ferrari“.

Apie kitą Schumacherį „Formulėje-1“ svajoja legendinio vokiečio fanai visame pasaulyje. Mickas iki šiol vengė tiesiogiai kalbėti apie savo tėvą norėdamas apsaugoti jį nuo žiniasklaidos spaudimo, kuris yra savaime suprantamas.

„Formulėje-3“ M. Schumacherio laukia stiprūs varžovai. Jis yra vienas iš penkių naujokų, kurie turės konkuruoti su 15 kitų šių lenktynių dalyvių.

„Esant dideliems greičiams didelio skirtumo nėra, – kalbėjo M. Schumacheris. – „Formulė-4“ labai greita, tačiau posūkių greitis „Formulėje-3“ yra didesnis, todėl čia lenktynės 10-12 sekundžių greitesnės“.

„Formulėje-3“ naujokams labai sunku. Talentingiems lenktynininkams reikia mažiausiai dviejų sezonų, kad pasiektų viršūnę.

Išimtis buvo Maxas Verstappenas, kuris pirmais metais „Formulėje-3“ užėmė trečią vietą ir iš karto pateko į „Formulę-1“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)