Serbijos vidaus reikalų ministras Neboiša Stefanovičius sekmadienį sakė, kad policija ieško peiliais ginkluotų užpuolikų, šeštadienio vakarą atakavusių „Spartak“ gerbėjus Belgrado centre.

Serbų žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad rusus užpuolė „Crvena zvezda“ priešų – Belgrado „Partizan“ – gerbėjai. „Spartak“ ir „Crvena zvezda“ fanai broliuojasi nuo 1999 metų, jų klubų spalvos yra tos pačios. Per rungtynes jie solidariai reiškė neigiamas nuostatas Europos Sąjungos atžvilgiu ir kėlė prieš NATO nukreiptus plakatus. Prieš mačą abiejų klubų fanai surengė bendrą maršą link Belgrado stadiono vadinamo „Marakana“, kur kartu dainavo „Katiušą“. Šią areną nuo „Partizan“ stadiono skiria vos kilometras, todėl apylinkės dažnai tampa tarpusavyje kovojančių fanų susidūrimo vieta.

Per užpuolimą po rungtynių Karaliaus Milano gatvėje rimtai nukentėjo Pavelas Bodrovas ir Maksimas Butrinas. Vienas jų buvo su baltu ir raudonu „Spartak“ šaliku. Ligoninėje juos aplankė Serbijos VRM vadovas. Rusai gydomi nuo pjautinių žaizdų pilvo srityje, abu yra sąmoningi. P. Bodrovas guli intensyvios terapijos skyriuje, jam pašalinta blužnis ir yra hematoma viršutinėje kepenų dalyje. M. Butrino būklė geresnė ir jis bendrauja su medikais ir Rusijos diplomatais.

Mačas, kurį „Crvena zvezda“ laimėjo 2:1 (1:1), turėjo reklamuoti tradicinę Serbijos ir Rusijos draugystę.

Pasak N. Stefanovičiaus, „niekas neturėtų galvoti, kad jie (tokiais išpuoliais) gali pakenkti serbų ir rusų draugystei.“

Svečiai iš Maskvos pirmavo 0:1 po paragvajiečio Lorenzo Melgarejo smūgio 25-ą min., bet 43-ią min. Gueloras Kanga iš Gabono santykį išlygino, o 55-ą min. serbas Nemanja Miličius įmušė pergalingą įvartį.

Pastaraisiais metais Serbijos futbolo stadionuose ir už jų ribų padažnėjo smurto atvejų. 2009 metais Belgrade vienas prancūzų aistruolis buvo mirtinai sumuštas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)