Naujo trenerio Carito Falcho iš Danijos vadovaujami mūsiškiai pralaimėjo varžovams 1:2 (0:1).

Įvarčius svečiams pelnė Valereijus Hramyka 27-ą min. ir Dmitrijus Bessmertnyj 65-ą min., o santykį 72-ą min. sušvelnino Julius Momkus.

Rezultatas:

Lietuvos (U21) 1 – 2 Baltarusija (U21).

27' Valerij Hramyka [0 - 1]
56' Dmitrij Bessmertnyj [0 - 2]
72' Julius Momkus [1 - 2]

Lietuva: Titas Krapikas, Aldas Korsakas, Sigitas Olberkis, Domantas Šimkus, Julius Momkus (77 min. Donatas Konikas), Eligijus Jankauskas, Giedrius Matulevičius (66 min. Karolis Šlikaitis), Rimvydas Sadauskas, Edvinas Baniulis (46 min. Danielis Romanovskis), Dominykas Barauskas, Svajūnas Čyžas (66 min. Justas Lasickas).

Rungtynių pradžia nebuvo išsiskirianti pavojingais epizodais prie abiejų vartų, abi komandos žaidė žvalgybinį futbolą. 16-ą minutę lietuviai turėjo pirmą progą pasižymėti. Standartinėje situacijoje Domantas Šimkus pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, kur Edvinas Baniulis sulaukė galimybės smūgiuoti į vartus, bet pataikė šalia dešinio virpsto.

Baltarusiai taip pat pradėjo ieškoti galimybių pasižymėti. 25-ą minutę Kirilas Pjačeninas smūgiavo iš toli, bet prašovė kiek aukščiau viršutinio dešinio vartų kampo. Po poros minučių svečiams pavyko išsiveržti į priekį. Valerijus Hramyka sulaukė perdavimo baudos aikštelės cente ir smūgiu pažeme pasiuntė kamuolį į dešinį vartų kampą.

37-ą minutą V. Hramyka dar kartą grasino Lietuvos vartams. Jis vėl priėmė perdavimą baudos aikštelėje, tik šį kartą smūgiavo galva. Kamuolys praskriejo netoli kairio virpsto.

Per pertrauką lietuviai atliko vieną keitimą – vietoje E. Baniulio aikštėje pasirodė Danielis Romanovskis.

Lietuvos vartininkas Titas Krapikas antro kėlinio pradžioje gelbėjo savo komandą, bet Baltarusija sugebėjo įmušti antra įvartį. Oponentams pavyko sukurti pavojingą situaciją baudos aikštelėje ir T. Krapikas pirminį smūgį atrėmė, bet Dmitrijus Bessmertnyj pakartotiniu smūgiu pataikė į vartus.

62-ą minutę Lietuva turėjo šimtaprocentinę progą. Julius Momkus gavo puikų perdavimą iš aikštės gilumos ir išniro vienas prieš vartininką, bet jo smūgiuotas kamuolys atsimušė nuo vartų skersinio. Kamuolį prieš tai vartų sargas bandė atmušti.

Lietuviai bandė paspausti oponentus ir galų gale spaudimas pasiteisino. 72-ą minutę J. Momkus vėl pabėgo kontratakoje į priekį, šį kartą vartininkas buvo pirmas prie kamuolio, bet puolėjas sugebėjo išmušti jį ir smūgiuoti į tuščius vartus tiksliai.

Lietuva rungtynių pabaigoje surengė paskutinį šturmą, bet mūsų komandos pastangos buvo bevaisės.

Lietuviai ateinantį antradienį (kovo 28-ą dieną) priims latvius.

Treneris C. Falchas: turime dar daug dirbti

Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinės treneris Caritas Falchas po pirmų kontrolinių rungtynių su Baltarusija teigė, kad susitikime išvydo du skirtingus savo auklėtinių kėlinius ir teigė, jog komandai dar reikia susižaisti tarpusavyje.

„Pirmame kėlinyje žaidėme dviem puolėjais ir bandėme primesti spaudimą oponentams. Tikėjausi, kad du puolėjai sukurs daugiau progų ir baudos aikštelėje bus daugiau žmonių, tačiau mums nepavykdavo net pasiekti baudos aikštelės. Mes nesugebėjome sukurti pakankamai progų pasižymėti ir nebuvome pakankamai kompaktiški, nedaug valdėme kamuolį“, – sakė C. Falchas.

Po pertraukos žaidėme kur kas geriau ir buvome labiau komandiški. Žaidėme su kamuoliu geriau ir turėjome dvi-tris progas, kur turėjome įmušti. Bandome naują žaidimo braižą su naujais žaidėjais, tad turime nuveikti dar daug darbo.“

C. Falchas tikino, kad ateinančiose rungtynėse gali padaryti keitimų, tačiau pagrindinis tikslas bus sutelkti žaidėjus ir bandyti įsisavinti bei įgyvendinti taktinius sumanymus.

„Svarbiausias mano darbas yra padaryti tai, kad ši žaidėjų grupė žaistų kaip komanda. Mes dar svarstysime įvarius variantus taktinių schemų atžvilgiu, neatmetame žaidimo ir dviem puolėjais, tačiau mums reikia labiau savimi pasitikėti ir įsisavinti savo taktikos elementus. Kai labiau pasitiki vienas kitu ir esi labiau susižaidęs, viskas būna lengviau“, – teigė specialistas iš Danijos.

Rungtynėse rimtą kelio traumą patyrė vienintelis Lietuvos įvarčio autorius J. Momkus. C. Falchas teigė kol kas nežinantis tikslios diagnozės, tačiau trauma iš pirmo įspūdžio jam pasirodė rimta. Futbolininkas buvo išvežtas į ligoninę.

Lietuvos kapitonas Domantas Šimkus po mačo tikino, jog susitikimas nesusiklostė taip, kaip norėjo treneris, bet taip pat tikino, jog naujasis strategas komandai palieka gerą įspūdį.

„Rungtynės praėjo ne taip, kaip norėjome. Pirmame kėlinyje nesisekė komunikuoti aikštėje ir palaikyti kamuolio, treneris norėjo matyti kitokį vaizdą aikštėje, tačiau po pertraukos atrodėme geriau. Visgi tai tik pirmos rungtynės, tad turime nenuleisti nosies.

Prie naujo trenerio naujovių prisitaikyti nėra lengva, tačiau naujam žaidimo braižui įsisavinti reikia laiko. Treneris visiems žaidėjams patinka, treniruotėse yra nemažai naujovių ir manau, jog ateityje viskas bus gerai“, – kalbėjo saugas.

***

Pirmas rimtas kovinis krikštas Lietuvoje šios rinktinės laukia birželio 8-ą d. vyksiančioje 2019 metų Europos jaunimo čempionato atrankos dvikovoje namuose su Farerų salomis.

C. Falchui teks mesti pirštinę ne tik Danijai formaliai priklausančio archipelago atstovams, bet ir pačiai metropolijai. Antroje atrankos grupėje kartu su lietuviais, danais ir Farerų salų futbolininkais žais Suomija, Gruzija ir Lenkija.

Tiesiogiai į finalo etapą pateks tik devynių grupių nugalėtojai, o keturios geriausios antras vietas užimsiančios komandos tarpusavyje varžysis dėl dar dviejų kelialapių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)