Dortmunde vykusiose draugiškose rungtynėse Vokietijos rinktinė 1:0 nugalėjo Angliją, o L. Podolskis 69 min. reto grožio tolimu smūgiu įmušė pergalingą įvartį.

L. Podolskiui tai buvo 130-os ir paskutinės rungtynės Vokietijos rinktinėje, kuriose jis buvo komandos kapitonu. 49-ąjį įvartį per karjerą įmušęs L. Podoslkis buvo pakeistas 84-ąją minutę ir iš aikštės išlydėtas audringomis ovacijomis.

„Jaučiausi tarsi fantastiniame filme. Laimėjome 1:0, o aš įmušiau nuostabų įvartį kaire koja savo atsisveikinimo rungtynėse. Didžiuojuosi tuo, kad rinktinėje praleidau 13 metų, tai buvo išskirtinis laikas. Labai dėkoju visiems fanams, kurie mane palaikė taip audringai. Jų buvo tiek daug“, – po mačo emocingai kalbėjo L. Podolskis.

Vokietijos rinktinės treneris Joachimas Lowas pripažino, kad pirmoje mačo pusėje Anglijos rinktinė jo auklėtiniams kėlė nemažai problemų.

„Anglai pradėjo mačą labai energingai nusiteikę, buvo labai aktyvūs. Mus nustebino toks tempas, prireikė laiko adaptuotis. Tačiau ilgainiui mes pripratome prie žaidimo eigos ir iškovojome puikią pergalę. Džiaugiuosi, kad turėjome tokius pajėgius varžovus“, – teigė J. Lowas.

Tuo metu anglų treneris Garethas Soutgathe'as gyrė savo auklėtinius už kovingumą.

„L. Podolskis pelnė puikų įvartį, nėra ką daugiau ir pridurti. Tačiau aš esu labai patenkintas tuo, kaip aikštėje atrodė mano vaikinai. Jie – šaunuoliai. Viskas ko mums trūko – tai įvartis“, – teigė 46-erių G. Sotugathe'as, kurio auklėtiniai sekmadienį Londono „Wembley“ stadione pasaulio čempionato atrankos rungtynėse egzaminuos Lietuvos rinktinę.

Karjerą Vokietijos rinktinėje baigęs L. Podolskis su nacionaline komanda 2014-aisiais tapo pasaulio čempionu. 2008-aisiais Europos čempionate su vokiečiais jis nužygiavo iki finalo, kuriame nusileido Ispanijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)