Pirmąkart turnyras sulaukė ir dalyvių iš Lietuvos. Moterų divizione dalyvavo Vilniaus klubas „Drop That Smile“, o vyrų divizione rungtyniavo komanda „Discoholics“.

Merginos turnyrą pradėjo pergale prieš kaimyninės Estijos ekipą „Lynx Jr“ 11:5, tačiau po to sekė pralaimėjimas švedžių komandai „GotLAborg“ 7:10. Tai lėmė, jog DTS grupėje užėmė antrą vietą ir aštuntfinalyje susitiko su Rusijos komanda „Cosmic Girls“.

Vilnietės nusileido, kaip vėliau paaiškėjo, būsimoms turnyro nugalėtojoms rezultatu 7:9 ir iškrito iš tolesnės kovos dėl medalių.

Atradusios jėgų grumtis toliau, „Drop That Smile“ kitose rungtynėse nepaliko jokių vilčių „Lynx“ komandai iš Estijos (9:2), o kartu tai buvo ir revanšas šiai ekipai už pralaimėjimą Baltijos lygoje praėjusią žiemą.

Vėliau „Drop That Smile susirungė su švedų ekipa „Uppsala“ ir įveikė savo priešininkes 9:6. Paskutinėse turnyro rungtynėse lietuvės nusileido „Spinister Mochicks“ merginoms ir užėmė 10-ą vietą.

Vyrų divizione mišri komanda iš įvairių Lietuvos klubų „Discoholics“ grupių etape startavo labai skambiai. Vilniečiai nepasigailėjo „Vif2“ ir „La Bamba“ (abi Švedija) komandų, sutriuškinę savo varžovus net 11:0. Dar vienas grupių etapo mačas prieš „RandomEST“ ekipą iš Estijos baigėsi taip pat mūsiškių naudai 11:5. Aštuntfinalyje Lietuvos žaidėjai susitiko su kaimyninės Latvijos komanda „Salaspils WT“ ir po atkaklios kovos nusileido 6:9 būsimiems turnyro nugalėtojams.

Kitą turnyro dieną „Discoholics“ pradėjo dar viena pergale prieš „Lumberjacks“ komandą iš Švedijos (9:4), vėliau vilniečiams teko žaisti su „Back in Stock“ ekipa iš Šveicarijos (9:7), o paskutinėse rungtynėse lietuviai įveikė Upsalos klubą (11:5) ir užėmė 9-ą vietą turnyre.

Lietuvos komandų sudėtys:

„Drop That Smile“: Barbora Kundelytė, Monika Šlamaitė, Kamilė Reznikaitė, Donata Bassus, Julija Petrovaitė, Gintarė Petrauskaitė, Rūta Gedvilaitė ir Natalija Kurasova.

„Discoholics“: Kęstutis Bačkis, Dovydas Gauba, Artūras Čadas, Mindaugas Mendelis, Ernestas Vysockis, Emilis Burakas, Arvydas Arlauskas ir Martynas Lukštaraupis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)