26 žaidėjų sąraše nėra W. Rooney pavardės ir kovo 22 dieną draugiškose rungtynėse su Vokietija.

G. Southgate'as teigė, kad W. Rooney tokiu sprendimu nebuvo patenkintas, tačiau žinią priėmė vyriškai. Strategas pakvietė puolėją dalyvauti susitikime su sirgaliais ir žiniasklaida pirmadienį, kur ketina atvirai kalbėti apie žeminančią anglų futbolo situaciją. Treneris tikino neketinąs vynioti žodžių į vatą.

Anot G. Southgate'o, 31 metų W. Rooney dabar susidurs su kita realybe – jam reikės gerokai paprakaituoti, kad prasibrautų į nacionalinę ekipą.

„W. Rooney vaidmenį pastarosiose dvejose rungtynėse sėkmingai perėmė Dele Alli ir Adamas Lallana. Taip pat Rossas Barkley sėkmingai žaidžia savo klube. Čia yra didelė konkurencija, tad norint patekti į rinktinę, reikės dėl to pakovoti“, – teigė jis.

W. Rooney, pasak stratego buvo nusivylęs, bet priežastis suprato: „Nemanau, kad jis tikisi nežaisdamas savo klube būti pakviestas į rinktinę.“

Vietos rinktinėje neteko ir kita Anglijos futbolo garsenybė Theo Walcottas. Pastarasis šią naujieną sužinojo per savo 28-ąjį gimtadienį.


G. Southgate'as nesureikšmino ir fakto, kad W. Rooney netenka kapitono raiščio. Pasak trenerio, kapitonu gali būti įvairūs žaidėjai skirtingose rungtynėse.

W. Rooney kapitono raištį užsirišo prieš 2,5 metų, kai karjerą nacionalinėje ekipoje po 2014 metų pasaulio čempionato baigė Stevenas Gerrardas.

G. Southgate'as tvirtina, kad Anglijos futbolui reikia sukrėtimo: „Turime pažvelgti į pajėgiausias rinktines ir rasti geriausią būdą tapti viena iš jų. Anglijoje mes vaikštome iškėlę galvas, tačiau pasaulyje nesame viršūnėje. Mums reikia galbūt kraštutinių priemonių, kad ten patektume“.

Anglijos rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Fraseris Forsteris („Southampton“), Joe Hartas („Torino“), Tomas Heatonas („Burnley“).

Gynėjai: Ryanas Bertrandas („Southampton“), Gary Cahillas („Chelsea“), Nathanielas Clyne'as („Liverpool“), Philas Jonesas („Man Utd“), Michaelas Keane'as („Burnley“), Luke'as Shaw („Man Utd“), Chrisas Smallingas („Man Utd“), Johnas Stonesas („Man City“), Kyle'as Walkeris („Tottenham“).

Saugai: Dele Alli („Tottenham“), Michailas Antonio („West Ham“), Rossas Barkley („Everton“), Ericas Dieras („Tottenham“), Adamas Lallana („Liverpool“), Jesse Lingardas („Man Utd“), Jake'as Livermore'as („West Brom“), Alexas Oxlade-Chamberlainas („Arsenal“), Nathanas Redmondas („Southampton“), Raheemas Sterlingas („Man City“), Jamesas Ward-Prowse'as („Southampton“).

Puolėjai: Jermainas Defoe („Sunderland“), Marcusas Rashfordas („Man Utd“), Jamie Vardy („Leicester“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)