Namuose žaidė „Deportivo“ futbolininkai svečius iš Barselonos pribloškė 40-ą minutę, kuomet pirmąjį mačo įvartį pelnė Joselu. Tiesa, iškart po pertraukos (46 min.) Luisas Suarezas švieslentėje atstatė lygybę.

Bet puikiai rungtyniavę ir nieko nenusileidę šeimininkai 74-ą minutę vėl sugebėjo išsiveržti į priekį – tikslų smūgį į katalonų vartus pasiuntė Alejandro Bergantinosas.

Per likusį laiką „Barca“ tuo pačiu atsakyti nesugebėjo ir iš La Korunjos grįžo nuleistomis galvomis.

Nors Luiso Enrique auklėtiniai kamuolį kontroliavo net 71 proc. laiko, tačiau sugebėjo atlikti vos dviem smūgiais daugiau – 16 prieš 14. Bet tiksliau smūgiavo „Deportivo“ žaidėjai – net po 9 bandymų kamuolys skriejo į vartų plotą, o „Barcos“ nariai tokiais pasigirti galėjo tik penkiais.

„Barca“ su 60 taškų smuktelėjo į antrą poziciją, o „Deportivo“ į savo kraitį įsirašė 27-tą tašką ir atitolo nuo iškritimo zonos – dabar jau rikiuojasi 15-oje vietoje.

Tuo metu Madrido „Real“ klubas namuose 2:1 palaužė „Real Betis“ futbolininkus ir su 62 taškais bei vieneriomis rungtynėmis atsargoje vėl atsidūrė lyderio pozicijoje.

Tačiau pergalę „Karališkajai“ ekipai iškovoti nebuvo labai lengva: 25-ą minutę, kai vartininkas Keyloras Navasas nesugraibė kamuolio, atsidūrė besivejančios vaidmenyje.

Visgi dar iki pertraukos rezultatą išlygino Cristiano Ronaldo (41 min.), o po jos svarstykles Madrido klubo naudai persvėrė Sergio Ramosas (81 min).

Verta pažymėti, kad „Real Betis“ mačą nuo 78 minutės turėjo baigti be dvi geltonas korteles užsidirbusio Cristiano Piccini, o štai C. Ronaldo pasiekė Europos rekordą.

Portugalas atliko jau net 366-ą karjeros įvartį ir susilygino su visų laikų penkių didžiųjų Europos lygų rekordininku Jimmy Greavesu. Pastarasis tokį rezultatą užfiksavo per 529 rungtynes, o C. Ronaldo – per 476.

Geriausias 2016 metų pasaulio futbolininkas 3 įvarčius įmušė vilkėdamas Lisabonos „Sporting“, 84 – „Manchester United“, 279 – „Real“ marškinėlius.

Rezultatai:

„Real Sociedad“ 0 – 2 „Athletic“

„Deportivo“ 2 – 1 „Barcelona“

„Celta Vigo“ 0 – 1 „Villarreal“

„Real“ 2 – 1 „Real Betis“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)