D. Pozniako turnyro medalius užsitikrino keturi lietuviai.

„Prieš turnyrą tikėjomės, kad į pusfinalius pateks trys lietuviai, nes į Vilnių atvyko daug pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojų ir prizininkų, o dauguma Lietuvos rinktinės boksininkų yra metais jaunesni už varžovus ir jiems tai yra debiutas tarptautinėse jaunimo varžybose. Į pusfinalius pateko ir medalius jau užsitikrino keturi lietuviai, taigi jau viršijome lūkesčius, tačiau nežadame sustoti ir sieksim kelialapių į finalus“, - sėkmingai įveiktu ketvirtfinalio barjeru džiaugėsi Lietuvos
jaunimo rinktinės treneris Julius Kibas.

Svorio kategorijoje virš 91 kg praėjusių metų turnyro vicečempionas Marekas Korolkovas po atkaklios kovos taškais 3:2 įveikė 2016 metų Europos jaunių čempioną kroatą Josipą Biletičių.

„Tai viena įspūdingiausių pergalių mano karjeroje. Tai, kad jis yra Europos čempionas ir buvo laikomas favoritu, man buvo papildoma motyvacija. Daug atakavau ir stengiausi, kad jis kuo daugiau jėgų išnaudotų gynyboje, tai ir lėmė mano pergalę. Pernai D. Pozniako turnyre užėmiau antrą vietą, šiais metais labai norisi laimėti šį prestižinį turnyrą“, - sakė pusfinalyje su latviu Milanu Volkovu kovosiantis M. Korolkovas.

Svorio kategorijos iki 69 kg ketvirtfinalyje Airijus Vitlipas taškais 3:1 nugalėjo 2015 m. pasaulio jaunių čempionato prizininką ir Europos vicečempioną lenką Eryką Apresyaną. Pusfinalyje A. Vitlipas kovos su vengru Kalmanu Hanko.

„Prieš favoritus taip ir reikia kovoti, reikia agresyviai atakuoti ir neleisti jiems atsikvėpti. Pavyko jį prispausti ir iškovojau pelnytą pergalę. Mačiau šį lenką kovojantį pasaulio čempionato finale prieš airį, todėl jis man buvo žinomas ir šios žinios pravertė kovoje“, - teigė Airijoje gyvenantis, tačiau Lietuvos garbę ginantis A. Vitlipas.

Jau anksčiau kelialapį į svorio kategorijoje iki 75 kg pusfinalį iškovojo Lukas Petrauskas. Jaunesnysis olimpinio prizininko Evaldo Petrausko brolis dėl vietos finale kovos su turku Muhammetu Karaosmanogliu.

Burtai lėmė, kad į svorio kategorijos iki 81 kg pusfinalį be kovos pateko ,Domantas Prišmontas. Pusfinalyje lietuvis surems pirštines su ukrainiečiu Jevgenijum Pavlovskiu.

Kitiems Lietuvos boksininkams nepavyko įveikti ketvirtfinalio barjero. Svorio kategorijos virš 91 kg ketvirtfinalyje lietuvis Tichonas Krivojus jau antrame raunde turėjo pripažinti lenko Oskaro Safaryano pranašumą.

Svorio kategorijoje iki 91 kg Donas Špučys taškais 0:5 pralaimėjo 2015 m. Europos jaunių čempionui ir 2016 m. Europos jaunimo vicečempionui ukrainiečiui Arkadijui Kartsanui, o Edvinas Makevičius 0:5 nusileido Europos čempionato prizininkui suomiui Krenarui Aliu.

Svorio kategorijoje iki 52 kg Neilas Šeputis jau pirmame raunde turėjo pripažinti italo Alessandro Adami pranašumą.

D. Pozniako turnyro pusfinaliai vyks penktadienį, o čempionai paaiškės šeštadienį „Compensa“ koncertų salėje vyksiančiuose finaluose, kuriuos tiesiogiai rodys DELFI TV.

D. Pozniako turnyro tvarkaraštis

Kovo 10 (penktadienis)

13:00 val. pusfinaliai (LEU Didžioji sporto salė, Studentų g. 39)

Kovo 11 (šeštadienis)

17:00 val. finalai („Compensa“ koncertų salė, Kernavės g. 84)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)