D. Haye buvo laikomas dvikovos favoritu, tarp boksininkų liejosi upės žeidžiančių komentarų, tačiau viskas pasibaigė, kai abu stojo vienas prieš kitą ringe.

Šeštame raunde dešinės kojos Achilo sausgyslės traumą patyręs D. Haye buvo priverstas stovėti kone ant vienos kojos. Varžovas tuo sėkmingai naudojosi.

Kaip 11-ame raunde D. Haye po smūgių išlėkė už ringo virvių, jo atstovai sviedė rankšluostį į ringo vidurį ir baigė beviltiškai atrodžiusio favorito pasirodymą. Į ligoninę nugabentam boksininkui teko operuoti pažeistą Achilo sausgyslę.

Reikėtų pabrėžti, kad techniniu nokautu pralaimėjęs D. Haye nesiteisino dėl kojos traumos: „Tony yra puikus kovotojas. Štai kur priežastis. Daug treniravausi, gerai jaučiausi, norėjau atlikti triuškinamą darbą ringe, tačiau tas vaikinas turi liūto širdį.“

Bellew offers to touch gloves with Haye but Haye rejected it so Bellew ended up sending Haye for a pint. #HayeBellew pic.twitter.com/tc7lRIMo9t— Strictly Boxing Fans (@BoxingBritain1) March 5, 2017

„Nesitikėjau, kad jis turės tokį kietą smakrą ir ištvermę. Jis priėmė mano geriausius smūgius, kontratakavo ir įveikė mane, – tęsė buvęs planetos čempionas, sulaukęs žiniasklaidos pagyrų už valios jėgą. – Norėčiau pakartoti kovą. Niekuomet neteko būti tokioje situacijoje. Jis mane sumaitojo. Jaučiausi kaip „Rocky“ filme. Negaliu galvoti apie jokius titulus, jei neįveiksiu šio vaikino.“

#Haye was right,it will be a KO....a KO of the ring😂
Credit to Haye though for continuing
Credit to #Bellew for not celebrating #HayeBellew pic.twitter.com/tE8wnBeulI— Lee Anthony Parnell (@lee_parnell) March 4, 2017

2011 metais Hamburge titulinėje kovoje Vladimirui Kličko pralaimėjęs D. Haye nepasidavė net kai T. Bellew paprašė, kad šis viską baigtų. D. Haye tiesiog papurtė galvą ir tęsė kovą.

Įdomu, kad T. Bellew taip pat boksavosi traumuotas – jam dvikovos metu lūžo ranka. „Tai nutiko antrame ar trečiame raunde, tačiau skausmo nejaučiau ir galvojau tik apie pergalę“, – kalbėjo jis.

Ar bus revanšas, kol kas neaišku, tačiau D. Haye (28 pergalės ir 3 pralaimėjimai) norėtų dar vienos progos. Jei tokia pasitaikytų, T. Bellew rinktųsi ringui vietą „Everton“ komandos stadione, Liverpulyje. Nugalėtojas yra prisiekęs futbolo klubo „Everton“ fanas.

T. Bellew (29 pergalės ir 2 pralaimėjimai) po šios dvikovos turi puikių šansų prasibrauti iki dvikovos dėl sunkaus svorio pasaulio čempiono diržo. „Manau, kad jis galėtų Didžiojoje Britanijoje stoti prieš Deontay Wilderį arba Josephą Parkerį“, – sakė boksininko vadybininkas Eddie Hearnas.

Amerikietis D. Wilderis yra pasaulio čempionas pagal WBC versiją, o J. Parkeris iš Naujosios Zelandijos – planetos čempionas pagal WBO versiją.

D. Haye tuo tarpu turės progos pagalvoti apie karjeros pabaigą. Pasaulio čempiono titulą jis buvo iškovojęs 2009 metais, kai įveikė rusų milžiną Nikolajų Valujevą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)