Ar konkurentams pavyks įkąsti „Žalgiriui“?

Praėjusiame sezone tarsi ir kalbėjęs apie čempionatą be pralaimėjimų, titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“ šiemet tokių minčių neviešina ir visą savo dėmesį pirmoje sezono pusėje skiria pasiruošimui Europos kovoms. Pernai startas čempionui nepavyko, todėl teko paplušėti, siekiant sugrįžti ten, kur vilniečiai yra įpratę būti – turnyro lentelės viršų.

Dalį sezono pirmavę „Trakai“ šiemet dar garsiau kalba apie tai, kad po sidabrinio sezono norima kilti aukščiau. Supertaurės mačas parodė, kad iššūkį mesti riteriai gali, tačiau tam visų pirma reikės nebarstyti taškų prieš į medalius nepretenduojančias komandas. Komanda neteko kelių pagrindinių žaidėjų, tačiau, naujasis ekipos treneris Olegas Vasilenka diegia naują komandine gynybą ir komandiniu puolimu paremtą taktiką, kurią įsisavinusi „Trakų“ ekipa bus pavojinga jėga visiems.

Į kovą dėl titulo pretenduoja ir Marijampolės „Sūduva“, kuri su treneriu Vladimiru Čeburinu sieks padaryti tai, kas šiam specialistui pavyko vadovaujant Pakruojo „Kruojai“ – užlipti ant atrojo lygos laiptelio. Pajėgumų tam tikrai yra – į komandą atvyko žinomi ir lygoje jau užsirekomendavę lietuviai bei legionieriai ir tik vos keli futbolininkai šalies čempionate žais pirmą sykį. Todėl, nors kalbama, kad tikimasi ne prastesnio sezono nei pernai, galima neabejoti, kad suvalkiečiai mintyse turi ir kur kas didesnių tikslų.

Kauno „Stumbro“ ir pavadinimą pakeitusios „Jonavos“ (buv. „Lietava“) apetitas kiek mažesnis, abi šios komandos apie medalius tarsi ir nesvajoja, tačiau neslepia ketinimų patekti tarp stipriausių keturių šalies komandų. Kaip joms seksis, prognozuoti sunku, ekipos stipriai pakeitė savo veidą ir žada kibti į atlapus bet kuriam varžovui.

Pernai dėl išlikimo A lygoje kovojusios Utenos „Utenio“ ir vietoje pašalinto iš A lygos Kazlų Rūdos „Šilo“ į stipriausią šalies čempionatą sugrąžintas „Kauno Žalgiris“, pastarųjų prašymu, sezoną pradės savaite vėliau. Todėl abi jos – šiuo metu bene paslaptingiausios lygos komandos, vis dar aktyviai tęsiančios komplektacijos darbus. Galima neabejoti tuo, kad jos darys viską, siekdamos išvengti praėjusio sezono scenarijaus, ir taikysis bent į stipriausiųjų šešetuką.

Kas taps čempionato snaiperiu?

Tik sezono viduryje į „Žalgirį“ atvykęs Andrija Kaludjerovičius sukėlė tokią audrą prie varžovų vartų, kad, reguliariai į savo sąskaitą įsirašomų hetrikų dėka, tapo rezultatyviausiu lygos žaidėju, aplenkęs į šį apdovanojimą ilgą laiką pretendavusį trakiškį Nerijų Valskį. Tačiau šiemet abu futbolininkai karjeras tęsia kitose šalyse, tad pakartoti savo rezultatus galės nebent sezono eigoje sugrįždami Į Lietuvą.

Futbolo ekspertų taikinys, prognozuojant geriausią lygos snaiperį, fokusuojasi į dar vieną žalgirietį – Darvydą Šerną, siautėjusį lygoje 2015 m. sezone. Čempionai kuriančių žaidėjų turi į valias, todėl D.Šerno svarbiausia užduotis bus išnaudoti komandos draugų sukuriamas progas.

Dar vienas kandidatas tapti rezultatyviausiu žaidėju grįžo į Klaipėdą. Žinia, kad Andrejus Paniukovas tęs karjerą uostamiestyje, turėjo nepaprastai nudžiuginti jam pakaitalo pernai nesuradusio „Atlanto“ gerbėjus.

N.Valskį „Trakuose“ pakeisti ir jo įvarčių dalį perimti yra pasiruošęs Tadas Labukas. Praėjusio sezono antroje pusėje į senąją sostinę sugrįžęs puolėjas buvo rezultatyvus tarpsezoniu, tuo įrodydamas, kad šiame sezonui yra puikiai pasiruošęs ir varžovų gynėjai negalės tikėtis lengvų rungtynių.

Tarp pretendentų džiuginti žiūrovus įvarčiais yra „Jonavos“ atstovai Tadas Eliošius ir pernai traumų kamuotas Laurynas Stonkus, patirties Latvijoje pasisėmęs sūduviškis Karolis Laukžemis, pernai kojas lygoje apšilęs „Stumbro“ legionierius Alexandre’as Kore ar į Klaipėdą persikėlęs Linas Pilibaitis.

Kas taps ryškiausiu jaunuoju lietuviu?

Praėjusiame sezone tarsi kometa žybtelėjęs Eligijus Jankauskas čempionato viduryje iš „Utenio“ nuskriejo į „Sūduvą“, o jam pasibaigus, išlėkė iš A lygos orbitos. Ar sulauksime panašių šuolių ir kokia nauja jaunoji „žvaigždutė“ pasirodys šių metu kovose, atspėti labai sunku. Verta pastebėti, kad šiemet komandos privalėjo į sudėtis įtraukti bent 4 jaunus lietuvius, gimusius ne anksčiau nei 1996 m. sausio 1 d., bet ir be to visų komandų gretose netrūksta jau ne sykį šalies stipriausiame čempionate save puikiai pristačiusių talentų.

Išskirti reikėtų klaipėdietį Domantą Šimkų, į „Jonavą“ persikėlusį Karolį Šilkaitį ir jo naujosios komandos draugą Arną Paškevičių, iš Italijos į gimtąją Marijampolę sugrįžusį Giedrių Matulevičių, Supertaurėje nei kiek varžovams nenusileidusį trakiškį Svajūną Čyžą, stažuotėje Portugalijoje buvusį Kauno „Stumbro“ atstovą Naurį Petkevičių ir į šią komandą perėjusį Danielį Romanovskį. čempionų gretose vis daugiau šansų sulaukiantį Justą Lasicką, „Utenyje“ atsiskleidusį Kirilą Levšiną.

Belieka tikėtis, kad šie ir kiti jaunieji futbolininkai išnaudos visas jiems suteikiamas galimybes tinkamai bei pateisins trenerių pasitikėjimą sėkmingu žaidimu aikštėje.

2017 m. A lygos I turas:

Kovo 3 d. 19.30 „Trakai“ - „Stumbras“ (Sportima)

Kovo 4 d. 13.00 „Atlantas“ - „Žalgiris“ (Klaipėdos dirbtinės dangos stadionas)

Kovo 4 d. 15.00 „Sūduva“ - „Jonava“ (Arvi maniežas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)