LBF išplatintame pranešime rašoma, kad konferencijos teisėtumą apskundė trys klubai, kurie, remiantis LBF įstatais, esą net nebuvo federacijos nariais, nemokėjo nei stojamojo, nei narystės mokesčių, nedalyvavo LBF rengiamose varžybose.

Anot LBF, prisidengę šiais klubais, asmeninių interesų siekia po rinkimų postų ir ilgametės įtakos netekę buvę LBF viceprezidentai Stanislavas Mižigurskis ir Paulius Zabielskas bei buvęs federacijos generalinis sekretorius Antanas Arėška.

„Bokso visuomenė neeilinėje konferencijoje išreiškė norą permainoms, norą dirbti skaidriai Lietuvos bokso labui, o ne tenkinti asmeninius kai kurių veikėjų interesus. Konferencijoje federacijos vadovybė ir Vykdomasis komitetas demokratiniuose rinkimuose buvo išrinkti absoliučia balsų dauguma. Deja, keleto, postų netekusių asmenų nenoras keistis ir dirbti skaidriai, privedė prie to, kad federacija turi bylinėtis teismuose ir ginti visos, atsinaujinimo siekiančios bokso visuomenės interesus“, – savo poziciją išdėstė LBF prezidentas Darius Šaluga.

LBF skųs teismo sprendimą, nes sprendimas priimtas dėl neva nereikšmingų aplinkybių, pavyzdžiui, pavėlavimo papildyti darbotvarkę klausimu dėl konferencijos pirmininkaujančiojo rinkimų.

LBF informuoja, kad buvęs generalinis sekretorius A. Arėška, dėl kurio neva piktybinio neveikimo ir buvo padaryti konferencijos procedūriniai pažeidimai, iki šiol negražino federacijai antspaudo ir dalies buhalterinių dokumentų.

LBF neatmeta galimybės kreiptis į teismą dėl minėtų asmenų skleidžiamos melagingos informacijos ir šmeižto.

Sulaukė atsako

Prieš metus vykusioje LBF konferencijoje D. Šaluga buvo perrinktas prezidentu, generaliniu sekretoriumi tapo Donatas Mačianskas, taip pat buvo išrinkti nauji viceprezidentai, Revizijos komisijos pirmininkas, trenerių ir teisėjų kolegijų pirmininkai.

Ieškinį teismui dėl konferencijos teisėtumo pateikė trys Vilniaus apskrities bokso federacijos nariai: VšĮ „Olimpinis ringas“, Ukmergės sporto klubas „Vilkas“ ir Pabradės bokso klubas „Boksior“.

LBF atstovai prašė ieškinį atmesti kaip nepagrįstą, teigdami, kad ieškovai negali turėti pretenzijų, nes nėra LBF nariai. LBF teigimu, visi ieškovai neva buvo pašalinti iš federacijos narių 2016 m. sausio 29 dienos konferencijos sprendimu, nes laiku nesumokėjo nario mokesčio.

Penktadienį pranešimą išplatino ir kita konflikto pusė.

Jame rašoma, kad teismas nustatė ne vieną aplinkybę, įrodančią, jog tariamai pašalinti klubai buvo organizacijos nariais. Pavyzdžiui, D. Šalugos kvietimas į konferenciją buvo išsiųstas „pašalintiems“ klubams.

„Byloje nustatytos faktinės aplinkybės ir į bylą pateikti rašytiniai įrodymai paneigia tokius atsakovo teiginius“, – rašoma teisėjos Eglės Žulytės-Janulionienės sprendime.

Proceso metu nustatyta, kad yra dvi skirtingos 2016 m. sausio 29 d. konferencijos protokolo versijos. Dėl galimo protokolų suklastojimo atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal BK 300 str. 1 d. (b.l. 92).

Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą atsakovai gali apskųsti Vilniaus apygardos teismui per 30 dienų.

„Niekada neabejojome tokia bylos, kurią inicijavo mūsų federacijos nariai, baigtimi, – sakė Vilniaus apskrities bokso federacijos prezidentas Andrius Danilaitis. – Tai bus geras pavyzdys ne tik bokso pasauliui, bet ir visai Lietuvos sporto bendruomenei, kad federacijos įstatų privalu laikytis ir eiliniams federacijos nariams, ir prezidentams. Taip pat viliuosi, kad LBF vadovybė, susipažinusi su teismo argumentais, nebedarys kliūčių Vilniaus apskrities bokso klubuose ugdomiems sportininkams dalyvauti oficialiose varžybose.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)