Mūsiškė 400 metrų bėgimo atrankos ketvirtame bėgime nuotolį įveikė per 54,95 sek., užėmė paskutinę penktą vietą ir į pusfinalį nepateko. E. Misiūnaitės geriausias asmeninis sezono rezultatas, kuris prieš dvi savaites buvo pasiektas Latvijos atvirame čempione, yra beveik visa sekunde geresnis (53,90).

Galutinėje įskaitoje E. Misiūnaitė užėmė 27-ą vietą. Greičiausia atrankoje buvo šveicarė Lea Sprunger (52,55 sek.), kurią treniruoja E. Misiūnaitės ir Eglės Balčiūnaitės treneris Laurent'as Meuwly. Antra kvalifikacijoje buvo tituluota čekė Zuzana Hejnova (53,26 sek.), trečia – britė Eilidh Doyle (53,28 sek.).

Atrankos varžybose dalyvavo 30 bėgikių, o į pusfinalį pateko 18 sportininkių.

„Viskas atrodė labai gerai, jaudinausi žiauriai daug. Galvojau, kad pirmas startas toks ir turi būti, ypač tokio lygio varžybose. Kai pradėjau bėgti, viduriukas dingo – atrodo daug jėgų, bet po pirmo rato teko truputį stabtelėti, nes pradėjau minti ant varžovių kojų. O po to gavosi kaip gavosi…“, – nusivylusi pasirodymu liko E. Misiūnaitė.

Mūsiškė dar prieš startą gavo ne itin parankų antrą bėgimo taką.

„Pats bėgimas buvo labai smagus, labai smagi danga ir maniežas smagus. Galėjo įtakos daryti ir tai, kad trūko patirties, – spėliojo E. Misiūnaitė. – Neįsivaizdavau, kaip reikia bėgti, nes, pavyzdžiui, Lietuvoje gauni geresnį taką, o šįkart bėgau antrame. Gal jei būčiau bėgusi šiek tiek aukščiau (tolesniame take – lengvoji.lt), būtų buvę truputį lengviau. Taip pat patirties stygius jautėsi užsiimant poziciją.“

Penktadienį rutulio stūmimo atrankos varžybose nesėkmingai dalyvavo dar dvi Lietuvos atstovės Austra Skujytė ir Giedrė Kupstytė. 37-erių metų A. Skujytė geriausiu bandymu rutulį nustūmė 17,37 metro, pasiekė geriausią savo sezono rezultatą, užėmė devintą vietą ir į finalą nepateko. Pirmu mėginimu ji rutulį nustūmė 16,98 m, o antru - 16,57 m. Nuo finalininkų aštuntuko mūsiškę skyrė 25 cm. Lenkė Paulina Guba paskutiniu bandymu (17,62) nustūmė A. Skujytę į devintą poziciją.

„Atrodo, tiek nedaug pritrūko, bet ką padarysi – tikslas įgyvendintas. Iš tikro buvo labai įdomu, kai lenkės bandymas viską lėmė. Galvojau, ar ji susikaups, ar ne. Bet lenkė labai pajėgi, tai džiaugiuosi dėl jos, tik aš nusmukau, – nusijuokė A. Skujytė. – Seniau niekada labai nesekdavau situacijos, bet dabar kažkaip sekiau.“

Šį sezoną A. Skujytė toliausiai rutulį buvo nustūmusi 16,68 m. Šį rezultatą lietuvė pagerino jau pirmu bandymu (16,98 m), antru nustūmė 16,57 m, o toliausiai – trečiu (17,37 m). Beje, jei daugiakovininkė šį rezultatą būtų pasiekusi septynkovėje, jis šešiais centimetrais viršytų neoficialų pasaulio rekordą.

„Čia didelės varžybos, daug ką lemia. Kur kitur gali iš savęs išsireikalauti, jei ne čia, kai visi aplink toli stumia. Vien dėl to ir norisi važiuoti, baigti sezoną geru rezultatu. Kai yra konkurencija, kai yra virpulys, tada „faina“ dalyvauti, gali iš savęs išpešti daugiau nei treniruotėje“, – teigė A. Skujytė.

Kaip rutulio stūmikė lietuvė jau buvo dalyvavusi dviejuose finaluose vasarą vyksiančiuose Europos čempionatuose: 2010-ais ji užėmė 12-ą vietą, o 2012-ais – 11-ą. Nors devinta vieta šiose uždarų patalpų pirmenybėse yra aukščiausia karjeroje, vasarą A. Skujytė vėl koncentruosis į septynkovę.

„Džiaugiuosi, kad tai būtų geras taškų skaičius septynkovėje. Tikėkimės, kad vasarą bus galima pakartoti. Parako dar yra“, – juokėsi daugiakovininkė.

Austra Skujytė / Foto: lengvoji.lt

G. Kupstytės rezultatas atrankoje buvo dar kuklesnis (16,00), nors jos asmeninis rekordas yra gerokai geresnis (16,93). 24-erių metų G. Kupstytė užėmė priešpaskutinę 20-ą vietą. Pirmas jos bandymas buvo nesėkmingas, antru nustūmė 15,34 m, trečiu – 16,00 m. Tarp 21-os atrankos varžybų dalyvės sėkmingiausiai pasirodė vengrė Anita Marton – (18,44). Antrą rezultatą atrankos varžybose pasiekė baltarusė Aliona Dubickaja (18,13).

Į tris dienas vyksiančias pirmenybes išvyko penki Lietuvos sportininkai, iš kurių didžiausios viltys siejamos su pasaulio sezono lydere šuolininke į aukštį Airine Palšyte.

Belgrade taip pat startuos ir šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)