Jaunieji dviratininkai vilkės ryškiai žalios ir tamsiai mėlynos spalvų aprangas, o ekipos debiutas numatytas šį mėnesį Belgijoje.

Beveik visi naujos komandos nariai pastaruosius du sezonus atstovavo Klaipėdos sporto klubui „Vėtrungė“. Šį sezoną „Klaipėdos“ ekipos, kurią treniruoja Artūras Šiugždinis ir Vladimiras Kolesnikovas, marškinėlius vilkės 19-mečiai Justas Beniušis, Osvaldas Šakinis ir Kazimieras Ramonas, 18-mečiai Rojus Adomaitis, Arvydas Birenis ir Svajūnas Strakšys ir 17-mečiai Zigmas Derkintis, Denas Masiulis ir Romas Zubrickas. Klaipėdos komandoje yra ir viena mergina – 17-metė Gabrielė Jucevičiūtė.

Klaipėdos viešbutyje „Ibis“ surengtame komandos pristatyme dalyvavo visi „Klaipėdos“ komandos nariai ir jų artimieji, ekipos treneriai ir vadovai, rėmėjai, Klaipėdos valdžios ir Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) atstovai.

„Turbūt niekas Klaipėdoje nėra „primetęs į krepšį“ ar „įspyręs į vartus“ tiek medalių, kiek per daugelį metų yra jų „primynę“ dviratininkai. Ambicingas sumanymas suburti į komandą perspektyviausius Klaipėdos dviratininkus yra graži istorijos tąsa, – sveikindamas naują ekipą sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. – Tikiu, kad jaunieji sportininkai supranta, kokia atsakomybė ir misija gula ant jų pečių, nes nuo šiol jie bus pedalus minantys Klaipėdos ambasadoriai. Ta atsakomybė turėtų įkvėpti dviratininkus siekti pačių aukščiausių rezultatų. Neabejoju, kad daugelio jų vardai skambės sporto gyvenime.“

Miesto vadovas palinkėjo komandai „viesulu įminti į Europą ir kad joje Klaipėdos ir Lietuvos vardai skambėtų pačia aukščiausia gaida.“

Vienas „Klaipėdos“ komandos įkūrimo iniciatorių Vaclovas Šiugždinis tikisi, kad ne vienas ekipos narys taps profesionaliu dviratininku.

„Rinkome vaikus, juos auginome. Augo rezultatai ir atsirado didesni tikslai. Prie mūsų projekto prisidėjo didžiulis ratas žmonių. Esame pasirengę konkuruoti tiek lenktynėse Lietuvoje, tiek tarptautinėse varžybose. Svarbu, kad dviratininkai jaustų atsakomybę, nenuviltų rėmėjų. Tikiuosi, kad ateityje komandos nariai papildys dviračių sporto profesionalų gretas. Tam jie turės visas galimybes“, – sakė V. Šiugždinis, einantis komandos vadovo pareigas.

Daug prie šio projekto prisideda elitinėje Prancūzijos dviračių komandoje „Ag2r La Mondiale“ sporto direktoriumi dirbantis Artūras Kasputis.

„Mačiau, kad auga geri sportininkai, todėl labai noriu padėti jiems eiti toliau ir pasiekti dviračių sporto aukštumų. Siekiame, kad Klaipėdos komandos dviratininkai turėtų visas sąlygas tobulėti ir būtų pavyzdžiu kitiems“, – sakė Seulo olimpinių žaidynių čempionas.

„Klaipėdos“ komandos kapitono pareigos patikėtos pastarųjų dvejų metų Lietuvos jaunių grupinių lenktynių čempionui Rojui Adomaičiui.

„Stengsimės padaryti viską, ką galime. Tikiuosi, kad garsinsime komandą ir miestą skambiomis pergalėmis, – kalbėjo dviratininkas. – Didžiausi šio sezono tikslai siejami su Lietuvos ir Europos čempionatais. Manau, kad esame neblogai pasirengę sezonui, kurį pradėsime kovo viduryje Belgijoje. Po to laukia varžybos Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje. Bandysime iškovoti kuo daugiau pergalių.“

„Malonu prisidėti prie komandos, nes matau didžiulį norą dirbti ir kažką pasiekti. Dviračių sportas – viena sunkiausių sporto šakų. Joje laimi tie, kurie labiausiai moka kentėti. Noriu palinkėti, kad ši graži komanda būtų ne tik sportinių pasiekimų, bet ir dviračių sporto masiškumo garvežys“, – teigė vienas pagrindinių „Klaipėdos“ komandos rėmėjų Vidmantas Dambrauskas.

„Džiugu matyti komandą palaikančią darnią Klaipėdos dviračių sporto bendruomenę. Turime puikius trenerius, kurių dėka auga geri dviratininkai. Linkiu niekada nenuleisti rankų. Tikiuosi, kad dviračių trasose jus matysime daug metų“, – sakė LDSF generalinė sekretorė - direktorė Rasa Ališauskienė. Ji taip pat įteikė komandos rėmėjams specialias LDSF padėkas.

Naujai komandai sėkmės linkėjo ir UAB „Voltas“ direktorius Darius Levickis, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros skyriaus viršininkė Kristina Gontier, buvęs pasaulio dviračių treko vicečempionas Remigijus Lupeikis ir „Ag2r La Mondiale“ komandos narys Gediminas Bagdonas.

„Klaipėdos“ ekipa kovo viduryje išvyks į Belgiją. Ten uostamiesčio dviratininkai dalyvaus keleriose žemesnio rango lenktynėse, o jų pirmas rimtas jėgų išbandymas bus kovo 26-ą dieną vyksiančios lenktynės „Gentas-Vevelgemas“. Balandžio pradžioje Klaipėdos komandos laukia „Ronde van Vlaanderen“ lenktynės.