Belgrade taip pat startuos 400 metrų bėgsianti Eva Misiūnaitė, šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys, rutulio stūmikė Giedrė Kupstytė ir dėl Achilo skausmų ne daugiakovėje, o taip pat rutulio stūmime jėgas išbandysianti Austra Skujytė.

Būtent Atėnų ir Londono olimpinių žaidynių prizininkė A. kujytė yra paskutinė sportininkė, parvežusi medalį iš Europos uždarų patalpų čempionato. 2011-ais ji iškovojo sidabrą.

„Šiais metais didesnės komandos Europos čempionate neplanavome ir galvojome apie 4-5 sportininkus. Turime netekčių. Galėjo važiuoti, bet neišvyko: normatyvus iš praėjusių metų turėję Rytis Sakalauskas, Natalija Piliušina ir Jogailė Petrokaitė“, – vardijo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva.

800 metrų bėgikei N. Piliušinai išvykti į Europos čempionatą sutrukdė po traumos užsitęsusi reabilitacija, šuolininkei į tolį J. Petrokaitei – studijos JAV, o sprinteris R. Sakalauskas nevykti nusprendė pats, nes jo netenkino sportinė forma.

Pagal sezono rezultatus savo rungtyse aiški Lietuvos komandos lyderė yra A. Palšytė. Vienintelei pasaulyje du metrus 2017-ais įveikusiai šuolininkei didžiausią konkurenciją Europos pirmenybėse turėtų sudaryti olimpinė čempionė ispanė Ruth Beitia ir prieš trejus metus pasaulio uždarų patalpų čempionate triumfavusi lenkė Kamila Licwinko.

„Niekada nenorėčiau niekam kabinti iš anksto medalių. Logiškai mąstant, medalis turėtų būti, bet tai išaiškės po kelių dienų. Labai to tikimės, bet nenorime sukelti spaudimo, nes Airine ir taip tą spaudimą jaučia įveikusi dviejų metrų ribą“, – teigė N. Medvedeva.

A. Palšytė Europos uždarų patalpų čempionatuose dalyvavo dukart: 2011 metais, būdama vos 18-metė, užėmė 19-ą vietą, o prieš dvejus metus liko per žingsnį nuo medalio – ketvirta. A. Skujytė dalyvavo keturiose pirmenybėse, R. Stanys – dviejose, o G. Kupstytei ir E. Misiūnaitei šis čempionatas bus debiutinis.

„Nemanau, kad E. Misiūnaitės ir G. Kupstytės patekimas į čempionatą yra kažkoks netikėtumas. Jų rezultatai metai iš metų gerėjo. Praėjusiame sezone matėsi, kad jos tobulėja ir tai, kad jos įvykdė normatyvus, nebuvo didžiulė staigmena“, – tikino N. Medvedeva.

Po ilgos pertraukos Europos čempionatą bus galimą stebėti ir per lietuvišką televiziją, nes pirmenybes transliuos LRT Kultūra.

„Lengvosios atletikos sugrįžimas į nacionalinio transliuotojo eterį yra didelė garbė. Labai norėtumėme, kad žiūrovai liktų patenkinti mūsų sportininkų dalyvavimu ir transliacijos būtų žiūrimos, – vylėsi N. Medvedeva. – Norime nenuvilti žmonių, o transliacijos mus įpareigoja dar labiau pasitempti. Jaučiame didžiulį dėkingumą Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai.“

Lietuvos lengvaatlečių startų tvarkaraštis:

Kovo 3 d. (penktadienis)

10.45 val. moterų 400 m bėgimas, atrankos etapas (dalyvauja E. Misiūnaitė);
11.50 val. moterų rutulio stūmimas, kvalifikacija (dalyvauja G. Kupstytė ir A. Skujytė);
18.30 val. moterų šuoliai į aukštį, kvalifikacija (dalyvauja A. Palšytė)
18.35 val. moterų rutulio stūmimas, finalas (jei pateks – G. Kupstytė ir A. Skujytė);
18.45 val. moterų 400 m bėgimas, pusfinalis (jei pateks – E. Misiūnaitė).

Kovo 4 d. (šeštadienis)

12.20 val. vyrų šuoliai į aukštį, kvalifikacija (dalyvauja R .Stanys);
17.30 val. moterų šuoliai į aukštį, finalas (jei pateks – A. Palšytė);
20.58 val. moterų 400 m bėgimas, finalas (jei pateks – E. Misiūnaitė).

Kovo 5 d. (sekmadienis)

17.50 val. vyrų šuoliai į aukštį, finalas (jei pateks – R. Stanys).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją