„Esu nepaprastai laimingas. Tai – jau ketvirtoji mano laimėta Anglijos lygos taurė (ankstesnes tris J. Mourinho iškovojo su Londono „Chelsea“, – red. past.), labai malonu susilyginti su tokiomis legendomis kaip seras Alexas Fergussonas ir Brianas Clough'as. Tai – pergalė, kuri labai svarbi visiems klubo sirgaliams, žaidėjams, pačiam klubui ir man asmeniškai. Visą laiką jaučiau didžiulį spaudimą, o mano tikslas apskritai yra laimėti titulus su kiekvienu klubu, kurį treniruoju. Po šios pergalės psichologinis spaudimas kiek sumažėjo“, – po Londono „Wembley“ stadione vykusio finalo mačo kalbėjo J. Mourinho.

Legendiniai treneriai A. Fergussonas ir B. Cloughas Anglijos lygos taurę po keturiskart iškovojo atitinkamai su „Manchester United“ ir „Nottingham Forest“ klubais.

„Tačiau faktas, kad mes norime daugiau. Man Mančesteryje dar liko dveji kontrakto metai, per juos tikiuosi iškovoti ir daugiau titulų. Žinau, kad šis sezonas jau komplikuotas, tačiau vis tiek bandysime siekti aukščiausių tikslų“, – pridūrė portugalas, kurio treniruojama ekipa Anglijos čempionate šiuo metu su 48 taškais po 25 mačų yra tik šešta.

Tiesa, jeigu situacija „Premier“ lygoje tikrai sudėtinga, „Manchester United“ kovą tęsia dėl dar dviejų titulų – Anglijos FA taurės ir Europos taurės.

Paklaustas, ar neginčytinu „Manchester United“ lyderiu tapusio 35-erių Z. Ibrahimovičiaus forma neviršijo lūkesčių, J. Mourinho šyptelėjo.

„Aš žinojau, koks yra Zlatano potencialas, nes esu treniravęs jį anksčiau. Tik kvailys galėtų vykti į Angliją, į tokią komandą kokia yra „Manchester United“, būdamas 35-erių ir dvejodamas dėl savo sportinės formos. Jis priėmė sprendimą atvykti čia, nes žinojo, kad yra puikiai pasirengęs. Aš tikiuosi, kad jis liks čia ir ilgiau. Sirgaliai jau turi pradėti žygius, kad kontraktas su Zlatanu būtų pratęstas ir kad jis pats norėtų likti Mančesteryje“, – dėstė portugalas, kartu su Z. Ibrahimovičiumi dirbęs ir Milano „Inter“ klube.

Anot J. Mourinho, „Southampton“ komanda turėjo daugiau laiko pasirengti finalui, nes jos tvarkaraštis buvo parankesnis, tačiau gražių žodžių varžovams (38 min. jie atsiliko 0:2, bet sugebėjo išlyginti rezultatą) portugalas negailėjo.

„Varžovai ramiai Ispanijoje rengėsi rungtynėms, manau, kad turėjo dvi savaites. O mes – priešingai, žaidėme ir FA taurės rungtynes, ir Europos lygoje. Mums buvo sudėtingiau. Tačiau turiu pripažinti, kad varžovai nusipelnė žaisti pratęsimą. Deja, toks yra futbolas. Jis yra neteisingas, bet jis toks yra. Noriu paguosti varžovų trenerį Claude'ą Puelį ir visą „Southampton“ komandą – jie sukūrė puikų futbolo spektaklį ir sužaidė nuostabias rungtynes, kurias pralaimėti 87 minutę yra tikrai labai apmaudu“, – konstatavo J. Mourinho.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)