Sekmadienį Mahamane'as Traore buvo svarbiausia figūra aikštėje, nors joje praleido tik pusvalandį.

„Žalgirio“ naujoko prisistatymas lietuviškai publikai susiklostė lyg pagal Holivudo scenarijų. 28-erių saugas į kovą stojo 65 min., o po kiek daugiau nei dešimt minučių jau atsidūrė komandos draugų glėbyje.

77 min. „Trakų“ vartininkas Ignas Plūkas atrėmė galingą Bahrudino Atajičiaus šūvį iš už baudos aikštelės, bet prie atšokusio kamuolio laiku suskubo M. Traore.

Prieš tai buvęs Malio rinktinės ir „Nice“ (Prancūzija) klubo atstovas pasižymėjo idealiu perdavimu Darvydui Šernui ir kartą buvo varžovų „nušienautas“ lyg dalgiu, bet traumos išvengė.

„Paskutinėse draugiškose rungtynėse su Talino „Flora“ labai panašioje atakoje jis taip pat daug prisidėjo prie įvarčio, tik tuomet pasižymėjo ne pats. Dabar vėl atsidūrė ten, kur reikia. Čia ne vien sėkmės reikalas. Esu patenkintas ir juo, ir visa komanda. Turėjome žaidybinę persvarą, ypač pirmas 35 minutes“, – žaidimą įvertino V. Dambrauskas.

Didžiąją rungtynių dalį veiksmas vyko „Trakų“ aikštės pusėje: pavojingi buvo Manto Kuklio, Matija Ljujičiaus, Egidijaus Vaitkūno bandymai iš tolimų distancijų. Vicečempionai didžiausią grėsmę varžovų vartams sukėlė pirmo kėlinio pabaigoje, kuomet jų krašto gynėjas Alma Wakili vienas su kamuoliu įspūdingu greičiu nurūko per du trečdalius aikštės – „Žalgirį“ išgelbėjo vartininkas Armantas Vitkauskas.

„Į žaidėjų aprangas buvo įsiūti davikliai, todėl būtinai pasižiūrėsiu, kokį greitį jis išvystė“, – apie A. Wakili solo reidą atsiliepė „Trakų“ vairininkas Olegas Vasilenka.

Nepaisant nesėkmės, pastarasis auklėtiniais taip pat liko nenusivylęs.

„Geros rungtynės. Tiek žiūrovų – tikra futbolo šventė. Abi komandos stengėsi žaisti gražiai, greitai. Deja, mes pralaimėjome. Bet esame patenkinti, kad vyrai stengėsi laikytis savo linijos iki paskutinės sekundės“, – dvikovą komentavo rusas.

V. Dambrausko nuomone, publikai mūšis dėl LFF Supertaurės turėjo patikti. Specialistas svarstė, jog tokių atkaklių rungtynių netrūks ir kitą savaitę prasidėsiančiame A lygos sezone.

„Anksčiau klubai sezonui ruošdavosi stichiškai, rinkdavosi žaidėjus kaip papuola. O dabar beveik visuose klubuose matau aktyviai dirbančius trenerių štabus. Komandos darosi įdomesnės, ima naudoti skirtingas taktikas. Jeigu prieš penkerius metus lyga buvo pilka ir vienoda, dabar naujovės ateina į lietuvišką futbolą“, – teigė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris.

Geriausiu LFF Supertaurės rungtynių žaidėju nacionalinės rinktinės strategas Edgaras Jankauskas išrinko nugalėtojų saugą Vytautą Lukšą.

Mačą beveik pilnutėliame sostinės „Sportimos“ manieže stebėjo 2,9 tūkst. žiūrovų.

LFF Supertaurę „Žalgiris“ laimėjo penktą kartą iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)