Pirmame kėlinyje žiūrovai daug aštrių atakų nepamatė, tačiau galima išskirti keletą akcentų. „Žalgiris“ daugiau išpuolių rengė dešiniu kraštu, kur rungtyniavo Vytautas Lukša ir Egidijus Vaitkūnas. Tiek saugas, tiek gynėjas atliko ne vieną aštrų perdavimą, tačiau prie pirmojo virpsto būdavę varžovai išmušdavo kamuolį.

Antroje kėlinio pusėje ne kartą varžovams rūpesčių kėlė Elivelto. Brazilas atliko keletą smūgių, taip pat savo progą bandymui iš 18 metrų turėjo Mantas Kuklys. Estų repertuare – keli kelti kampiniai, po kurių šeimininkai surengė vieną aštrią kontrataką. Elivelto ir Komnenas Andričius išbėgo į akistatą su dviem varžovų gynėjais. Kamuolys buvo pas brazilą ir šis nusprendė iš maždaug 16 metrų netikėtai smūgiuoti. Smūgis buvo pavojingas ir pažeme spirtas kamuolys skriejo visiškai šalia virpsto.

Per pertrauką treneris Valdas Dambrauskas atliko keturis keitimus, o „Žalgiris“ visiškai perėmė kamuolio kontrolę ir surengė smūgių škvalą. Slavko Blagojevčius, Saulius Mikoliūnas, K. Andričius, E. Vaitkūnas ir Elivelto – visi šie futbolininkai pabandė savo laimę, tačiau varžovų vartininkui rimčiau komandos gelbėti neprireikė.

58-ą minutę pirmą kartą su „Žalgirio“ marškinėliais pasirodė naujokas Mahamane‘as Traore, o su juo savo šanso sulaukė E. Vaitkūną pakeitęs Rolandas Baravykas. Kantriai gynęsi estai turėjo puikią progą išsiveržti į priekį, bet ja nepasinaudojo. Į baudos aikštelę įkirtęs varžovas suklaidino po keitimo aikštėje pasirodžiusį Saulių Klevinską, bet smūgiavo į išorinę vartų tinklo dalį.

Kiek vėliau du kartus standartinių padėčių metu pro šalį mušė Mamadou Mbodjis, be to, sykį varžovų vartininko budrumą tolimu ir gana pavojingu smūgiu patikrino M. Traore.

89-ą minutę „Žalgiriui“ pavyko pelnyti pergalingą įvartį. M. Kuklys standartinės padėties metu perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur M. Mbodjis pasiuntė jį į vartų tinklą.

Rungtynių pabaigoje estai turėjo antrą puikią progą. Po pakelto kampinio ir varžovo smūgio kamuolys lietė M. Mbodjį ir skriejo į vartų plotą, tačiau puikiai sureagavęs S. Klevinskas išgelbėjo komandą.

Artimiausias rungtynes Lietuvos čempionai žais vasario 26-ą dieną tame pačiame „Sportimos“ manieže. Vilniečiai su „Trakais“ kovos dėl Supertaurės. Žalgiriečiai sieks apginti šį titulą.

Rezultatas:

Vilniaus „Žalgiris“ 1 - 0 Talino „Flora“

89' Mamadou Mbodji [1 - 0]

Geltonos kortelės:

25' German Šlein („Flora“)
73' Slavko Blagojevič („Žalgiris“)
87' Rauno Sappinen („Flora“)

„Žalgiris“: Armantas Vitkauskas (46' Saulius Klevinskas), Donovan Slijngard, Mamadu Mbodji, Linas Klimavičius (46' Georgas Freidgeimas), Egidijus Vaitkūnas (58' Rolandas Baravykas), Slavko Blagojevič, Mantas Kuklys, Matija Ljujič (46' Bahrudin Atajič), Vytautas Lukša (46' Saulius Mikoliūnas), Elivelto (58' Mahamane Traore), Komnen Andrič (68' Darvydas Šernas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)