Mažiausią biudžetą iš visų FA taurės komandų turintis ir tik penktame pagal pajėgumą anglų futbolo divizione žaidžiantis „Sutton United“ pakeliui į penktą etapą sensacingai eliminavo „Cheltenham“, „Wimbledon“ ir „Leeds“ futbolininkus.

Atsarginis vartininkas W. Shaw sako, kad nepaisant slogios nuotaikos (UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje „Arsenal“ patyrė triuškinamą pralaimėjimą 1:5 Miuncheno „Bayern“ ekipai – DELFI) Arsene'o Wengero auklėtiniai pademonstruos klasę būsimoje dvikovoje, jei spės atsigauti po šoko dėl varganai įrengtų drabužinių.

„Galbūt jie atvyks jau persirengę ir eis iš karto į aikštę apšilti, – juokėsi W. Shaw. – „Arsenal“ jaučiasi nepažeidžiami, tačiau jei pirmąsias penkias minutes rezultatas bus 0:0, viskas bus gerai. Tai išties yra Dovydo ir Galijoto kova.“

Atsarginis „Sutton“ komandos vartininkas 2013 metais pateko į nemalonę, kai peršokęs apsaugines tvoreles susipliekė su varžovų ekipos sirgaliais už siųstus įžeidimus per rungtynes.

Po šio incidento W. Shaw buvo atleistas iš klubo, tačiau po metų grįžo pakviestas trenerio Bruce'o Ellioto. Šį sezoną „Sutton“ talismanas nežaidė, tačiau jis vis dar aktyviai treniruojasi.

„Man vis dar patinka treniruotės, – kalbėjo jis. – Tai talentingų vaikinų grupė. Mielai sužaisčiau keliose taurės rungtynėse ir sezono pabaigoje.“

Atsarginį vartininką televizijos kameros užfiksavo ketvirtame FA taurės etape sėdintį ant atsarginių žaidėjų suolo. Šis žmogus didiesiems žiniasklaidos kanalams padiktavo netradicinę istoriją. Pats netgi pasakojo, kad kai kurie atvykę norėjo jį nufotografuoti nuogą, tik su pirštinėmis.

„Man patinka čia. 23-ejus metus savo dėdei dirbau pardavinėdamas ledus, tačiau mečiau, kad galėčiau visą laiką skirti darbui čia. Tai puikus klubas. Nuo trenerio iki visų, kas lieka už durų“, – kalbėjo jis.

Wayne'as Shaw

Įdomu, kad W. Shaw atlieka ir kitus darbus. Jis ne tik treniruoja, pasitinka ir sveikina žmones, bet ir prižiūri stadioną, dirbtinę dangą. „Kai danga naudojama 10 valandų, ją reikia valyti. Tai ir darau, nes ji reikalauja priežiūros.“

Kadangi vartininkas gyvena 130 km nuo stadiono, tai atvyksta pirmadienį ir lieka čia iki trečiadienio treniruotės. Tuomet traukiniu ketvirtadienį vyksta namo.

„Turiu kas vakarą apie 10 val. išjungti stadiono apšvietimą. Ir miegu ant sofos pirmadienį, antradienį ir trečiadienį. Nemanau, kad kažką panašaus turi daryti „Arsenal“ žaidėjai. Paklausiu jų“, – juokėsi W. Shaw.

Londono komandai teks nemenkas išmėginimas – teks žaisti ant dirbtinės dangos. Tai įvardijama kaip didžiausia grėsmė „Arsenal“ komandai pirmadienio rungtynėse.

FA taurės ketvirtfinalyje „Sutton United“ ir „Arsenal“ dvikovos nugalėtojo lauks „Lincoln City“ komanda, sukūrusi didžiulę staigmeną rungtynėse su „Burnley“. „Lincoln“ tapo pirmąja ne „Premier“ lygos komanda per 103 metus, prasibrovusia tarp aštuonių FA taurės pajėgiausių komandų.

„Sutton“ dvikova su „Arsenal“ vyks pirmadienį vakare, o „Manchester City“ ir „Huddersfield“ rungtynės nukeltos į vasario 28 dieną ir vyks „Etihad“ stadione.

FA taurės ketvirtfinalio poros:

„Chelsea“ – „Manchester United“
„Middlesbrough“ – „Huddersfield“ arba „Manchester City“
„Tottenham“ – „Millwall“
„Sutton“ arba „Arsenal“ – „Lincoln“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)