Švelnus oras, nedrąsiai pro debesis lendanti saulė ir nekaprizinga trasa leido daugeliui gana geru tempu įveikti pasirinktą distanciją.

Pagrindinėje 10-ies kilometrų trasoje nugalėjo daugkartinis 3000 m kliūtinio bėgimo čempionas, žinomas šalies lengvaatletis Justinas Beržanskis (klubas „Cosma“) – 31:24 min. Antrą vietą užėmė pernai Berlyne pasaulio čempionato maratono normatyvą įvykdęs Ignas Brasevičius (32:13 min), trečias finišavo Aurimas Rimkus (Šiaulių rajonas, „Lukas“) – 34:13 min.

„Šiai dienai ką galėjau, tą padariau, rezultatu esu patenkintas. Iškovota pirmoji vieta – vadinasi, viskas gerai. Pirmasis toks metų startas, nežinojau ko tikėtis. Šiandien pasiteisino mano taktika, pirmus du ratus (6,6 km) įveikti greitai, o vėliau – kaip dievas duos.

Man geriau yra šiek tiek atsiplėšti ir pirmam bėgti, nei su kažkuo kartu ir laukti finišo tiesiosios, nemėgstu visko pasilikti paskutiniam kilometrui“, – po finišo kalbėjo J. Beržanskis, kuris turėjo rimtą priežastį Mažeikiuose pasirodyti kuo geriau: jo lengvosios atletikos karjera prasidėjo būtent Mažeikiuose.

„Labai smagu ir džiugu sugrįžti, jausti saviškių palaikymą. Pirmąkart po galbūt dešimties metų pertraukos bėgau Mažeikiuose. Tikiuosi, kad tai pirmas, bet ne paskutinis toks bėgimas Mažeikiuose. Patiko trasa, 3 ratai puikiai tinka miesto renginiui. Esant šiltesniam orui čia galima siekti tikrai gero rezultato“, - šypsojosi 28-erių lengvaatletis.

Po bėgimo antrąja vieta nebuvo nusivykęs I. Brasevičius. „Pirmąkart gyvenime aplankiau Mažeikius, patiko tvarkingomis miesto gatvėmis besidriekusi trasa. Tiesa, ji nėra tokia lengva, kaip kad gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, joje netrūko staigių posūkių.

Asmeniškai bėgime man buvo sunkiau nei tikėjausi. Bet savo rezultatu nesu nusivylęs, Justinas šiuo metu tikrai yra kur kas stipresnis“, – po apdovanojimų teigė vasario pabaigoje į trenuiruočių stovyklą Portugalijoje išvyksiantis I. Brasevičius.

Moterų gretose pergale džiaugėsi klaipėdietė Eglė Krištaponytė (SC „Vėtrungė“), ji distanciją įveikė per 39:03 min., antrą vietą užėmė trasos šeimininkė, bėgimo klubo „Penki kalnai“ narė Živilė Martinkienė (43:04 min.). Trečią poziciją bendroje įskaitoje iškovojo kaunietė Eglė Sakalaitė (klubas „Irun“, 44:30 min.).

E. Krištaponytė – gerai žinoma šalies lengvosios atletikos bendruomenėje: ji ne kartą laimėjo LLAF taurę ir uždarų patalpų šalies čempionate 3000 m bėgimo rungtyje, buvo nugalėjusi Lietuvos pusės maratono čempionate Nidoje (2005 m.).

3,3 km distancijoje absoliučiai geriausią rezultatą pasiekė kuršėniškis Šarūnas Mockus (Kauno maratono klubas), kuris nuotolį įveikė per 10:44 min. Antras finišavo mažeikiškis Mantas Kukulskis („Herbalife“) – 12:29 min., trečią vietą užėmė Audrius Gabalis („Penki kalnai“) – 12:33 min.

Moterų gretose tempą diktavo viena šio renginio iniciatorių Milda Zubavičienė („Penki kalnai“), ji distanciją įveikė per 14:14 min., antrą vietą užėmė Greta Venckutė iš Telšių (14:19 min.), trečia liko Daiva Kaubrienė iš Tauragės (15:13 min.).

Greičiausi mažeikiškiai – klubo „Penki kalnai“ nariai

Pirmąkart organizuotas „Bėgame už laisvę“ renginys nepaliko abejingų ir didžiulio mažeikiškių būrio. Nieko nuostabaus, kad jų gretose lyderių pozicijas užėmė bėgimo klubo „Penki kalnai“ nariai.

10 kilometrų distancijoje pirmas mažeikiškių gretose finišavo Saulius Vaitkus (41:09 min.). Moterų gretose pirma finišo liniją kirto Sauliaus kolegė, klubietė Živilė Martinkienė, kuri nuotolį įveikė per 43:04 min.

Abiem atiteko greičiausių mažeikiškių titulai ir specialūs bėgimo rėmėjų prizai.

„Smagu laimėti tokį titulą, tai tikrai netikėta, prieš bėgimą neturėjau tokių minčių, kad būsiu pagerbtas kaip greičiausias mažeikiškis. Maniau, kad mane lenks gal kokie jaunuoliai. Šis titulas įpareigoja nenuleisti žemiau kartelės, rodyti pavyzdį kolegoms. Mano planuose – Rygos maratonas, norisi jam gerai pasiruošti, o iki jo jėgas patikrinsiu įvairiuose šalies bėgimuose“, – šypsojosi bėgimo klubo „Penki kalnai“ narys S. Vaitkus.

Živilė Martinkienė taip pat po finišo liko nustebusi, kai sužinojo, kad jai atiteks greičiausios mažeikiškės titulas. „Prisipažinsiu, nežinojau, kad bus toks apdovanojimas. Bet norėjosi gerai pasirodyti, teko paspausti. Apmaudo, kad bendroje įskaitoje likau antra, tikrai nėra, jau bėgimo pradžioje mačiau, kad niekaip nepavyks nugalėti. Ne dėl pirmosios vietos dalyvavau šioje šventėje“, - kalbėjo Ž. Martinkienė.

„Su šiuo titulu dabar imsiu jausti šiokį tokį spaudimą, atsirado atsakomybės jausmas, kad negaliu bet kaip kažkur sudalyvauti“, - šypsojosi bėgimo klubo „Penki kalnai“ atstovė.

„Labai džiaugiuosi šia Mažeikių švente, smagu, kad atvyko daug svečių iš kitų miestų. Žinau, kiek buvo įdėta darbo, kiek reikėjo apgalvoti įvairių smulkmenų. Manau, kad viskas labai puikiai pavyko. Labai geras oras pasitaikė, tad tik geri atsiliepimai apie šį laisvės bėgimą“, - gražių žodžių bėgimo renginiui negailėjo Ž. Martinkienė.

Saulius Vaitkus ir Živilė Martinkienė

Skirtingose distancijose Mažeikių „Bėgame už laisvę“ sporto šventėje savo jėgas išbandė daugiau nei 500 įvairaus amžiaus dalyvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)