„Leicester City“ vyriausiasis treneris Claudio Ranieri uždraudė savo auklėtiniams valgyti vištienos burgerius po rungtynių ir surašė visą mitybos raciono taisyklių rinkinį. Tai ne vienintelis toks atvejis „Premier“ lygos klubų istorijoje.

Praėjusį sezoną „Leicester City“ pradėjo nuostabiai, tačiau C. Ranieri vos ne kiekvieną spaudos konferenciją kalbėjo apie praleistus įvarčius. Devynis turus iš eilės „lapės“ negalėjo sužaisti „sausai“, tačiau dešimtajame galiausiai savo pasiekė.

Claudio Ranieri

Strategas šiam įvykiui pažymėti už savo pinigus nupirko visiems žaidėjams po picą. Nuo to laiko atsirado tradicija: nepraleisite nė vieno įvarčio, gausite „Margherita“ arba „Pepperoni“.

Šį rudenį C. Ranieri patvirtino, kad tradicija liko aname čempioniškame sezone. Dabar komandai skanumynai ne galvoje – svarbu neiškristi iš „Premier“ lygos.

„Mirror“ rašo, kad kai kurie futbolininkai pamėgo vištienos burgerius. Treneris šio pomėgio nepalaimino – liepė pakeisti į makaronus.

Pats italų specialistas neseniai prisipažino, kad negali pakęsti makaronų. Įdomu, kad viena Lesterio alinė klubui pasiekus neįsivaizduojamas aukštumas „Premier“ lygoje pradėjo gaminti naują dešrelių rūšį pavadinimu „Ranieri“.

Jos gi buvo su krapų, česnako, pipirų, čili skoniu ir „žiupsneliu Čempionų lygos“. Apie tai sužinojęs italas prapliupo juoktis ir pavadino save žmogumi-dešrele.

„Chelsi“: Conte – visiems pavyzdys

Kai Antonio Conte atvyko į „Chelsea“ bazę ir užsuko į virtuvę, jo itališka kulinarinė siela kone apalpo. Pasirodo, anksčiau „mėlyniesiems“ buvo leidžiama valgyti kečupą, saldžiarūgščius padažus ir gerti gazuotus gėrimus.

Treneris visas šias „blogybes“ eliminavo iš virtuvės sąrašo, o taip pat uždraudė picos valgymą po rungtynių. Pastaroji buvo tradicija, įvesta „Chelsea“ komandoje trenerio Jose Mourinho.

A. Conte visuomet buvo atidus futbolininkų mitybos klausimais. Pavyzdžiui Italijos rinktinėje iš maisto raciono dingo miltų produktai, čipsai, ledai ir pica. „Chelsea“ ekipoje dieta tokia pat griežta.

„Visuomet kreipiu dėmesį į valgį, – kalba A. Conte. – Savo aktyvios karjeros pabaigoje pats nusprendžiau subalansuoti savo mitybą, išsaugoti reikiamą riebalų, angliavandenių ir baltymų balansą. Ir dabar valgau taip, lyg reikėtų tuoj išeiti į aikštę. Tai svarbu, nes mažina traumų tikimybę ir atsistatymo laiką po jų. Išbandžiau tai savo kailiu.“

Italas teisus – „Chelsea“ žaidėjai šį sezoną gana retai susižeidžia.

„Manchester City“: jokių romantinių vakarienių

Pepas Guardiola, kaip ir A. Conte, praėjusią vasarą perkratė visą klubo šaldytuvo turinį. Ir ne tik.

Šiuo metu „Sevilla“ marškinėlius vilkintis saugas Samiras Nasri pasiskundė, kad treneris uždraudė futbolininkams mylėtis prieš vidurnaktį, net jei kita diena yra laisva. Neva tokiu būdu P. Guardiola iš Lionelio Messi ir Roberto Lewandowskio padarė futbolo žvaigždes ir sumažino žaidėjų raumenų traumų skaičių.

„City“ žaidėjams draudžiami ne tik naktiniai malonumai su draugėmis ar žmonomis, bet ir vakarienės su jomis po rungtynių. Priežastis – P. Guardiola visuomet surenka komandą, kad apibendrintų praėjusias 90 minučių aikštėje.

Be to, drabužinėje negalima valgyti picų, nors trenerio Manuelio Pellegrini laikais ji buvo leidžiama ir net rekomenduojama.

Josepas Guardiola

Katalonas į šiukšliadėžę pasiuntė ne tik picą, bet ir vaisių bei citrusinių produktų sultis. Stratego nuomone, ten yra pernelyg daug cukraus, kuris kenkia žaidėjų sportinei formai. O už papildomus kilogramus treneris baudžia. Tiesa, grynus vaisius valgyti leidžiama.

Dar viena svarbi mitybos dalis – visaverčiai pusryčiai. P. Guardiola negali patikrinti, tačiau primygtinai rekomenduoja futbolininkams gerai pavalgyti namie prieš vykstant į treniruotę. Čia raktinis žodis yra „namie“. Negalima pakeliui užsukti į greito maisto restoraną ar sukirsti pora sumuštinių prie vairo.

„Liverpool“: motina visus pamaitins

Anglijoje juokaujama, kad nesėkmės „Liverpool“ pradėjo persekioti tuomet, kai ant „raudonųjų“ suolo prisėdo moteris. Tačiau ne gydytoja Eva Carneiro, dėl kurios prieš metus nukentėjo Jose Mourinho, o dietologė Mona Nemmer.

32 metų vokietė persikraustė į „Anfield“ stadioną praėjusią vasarą iš Miuncheno. Anksčiau ji prižiūrėjo „Bayern“ žaidėjų mitybą, o dabar rūpinasi „Liverpool“ futbolininkais.

Treneris Jurgenas Kloppas vadina Moną „visų žaidėjų motina“. Jis teisus – specialistė sudaro futbolininkams individualų mitybos planą.

„Kiekvienas sudegina skirtingą energijos kiekį aikštėje, – aiškina M. Nemmer. – Pavyzdžiui, vartininkai nebėgioja tiek, kiek saugai. Reikia atkreipti dėmesį ir į žaidėjų tautybę. Brazilai pusryčiams nevalgo tą patį, ką ir anglai. Kita vertus, maisto racionas priklauso ir nuo kūno sudėjimo.“

J. Kloppas ir anksčiau palaikė individualios mitybos idėją. Praėjusį sezoną „Liverpool“ žaidėjus skirstė pagal vaidmenis aikštėje. Puolėjams reikalinga didesnė fizinė galia, todėl jie vartojo daugiau baltymų, o saugų valgyje buvo daugiau angliavandenių turinčių produktų – šiems svarbi energija.

Tiesa, M. Nemmer sukūrė nedidelę revoliuciją ir mitybą pritaikė kiekvienam futbolininkui individualiai. Svarbiausia čia – natūralūs produktai.

„Vietoje pieno miltelių naudojame ryžių arba migdolų pieną, – tęsia diatologė. – Cukrų keičiame juoduoju sirupu. Tai naudingiau organizmui.“

J. Kloppas labai didžiuojasi naująja klubo bendradarbe ir tikina, kad „Liverpool“ komandoje dirba geriausia dietologė pasaulyje.

Jurgenas Kloppas ir Danielis Sturridge'as
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)