Taikliais smūgiais prie pergalės prisidėjo po keitimo aikštėje pasirodę Linas Klimavičius, Matija Ljujičius ir visas rungtynes žaidęs Darvydas Šernas. 2015 m. vilkėdamas „Žalgirio“ aprangą D.Šernas Lietuvos čempionate įmušė 17 įvarčių. Sugrįžęs į sostinės klubą 32 metų puolėjas pasižymėjo trečiose kontrolinėse rungtynėse.

„Svarbiausia yra pergalė, bet puolėjui kiekvienas įvartis prideda pasitikėjimo savimi. O šiuo atveju padėjo ir komandai. Pabaigoje sukilome į paskutinį šturmą, pavyko įmušti dar keletą įvarčių ir iškovoti pergalę“, – po rungtynių su Novosibirsko komanda sakė D.Šernas.

Kontrolinėse rungtynėse būtent žaidimas puolime kelia daugiausiai klausimų „Žalgirio“ treneriams. Per pirmus keturis mačus žalgiriečiai įmušė tik du įvarčius. Dvikovoje su Suvalkų „Wigry“ po kampinio pasižymėjo Vytautas Lukša, o akistatoje su Bratislavos „Slovan“ taip pat po perdavimo nuo kampinio gairelės įmušė gynėjas Mamadou Mbodjis. Likusiose rungtynėse žalgiriečiai ne tik neįmušė, bet net ir progų įvarčiams turėjo labai mažai. Pasak D.Šerno, prastokus puolimo rodiklius lemia įvairios priežastys.

„Reikia atsižvelgti ir į mūsų varžovus. Visi sparingai Turkijoje vyko labai aukštu tempu, buvo daug fizinio kontakto, kovos. Nors „Sibir“ ir pralaimėjo, bet komanda demonstravo brandų futbolą, žaidėjai žinojo, ką turi daryti aikštėje, matėsi, kad tai yra susižaidęs kolektyvas. O mums to dar trūksta. Kol kas mūsų sudėtis kiekvienose rungtynėse būna kitokia.

Štai ir su „Sibir“ komanda startinėje vienuolikėje buvo penki futbolininkai, nežaidę paskutinėse rungtynėse su Minsko „Dinamo“. Todėl sakyti, kad viskas jau iki galo suderinta ir nušlifuota negalima. Bet mes dirbame, einame į priekį. Šį kartą įmušėme tris įvarčius, tikiuosi, kad ateityje įvarčių bus dar daugiau. O rezultatai tik gerės. Manau, kad iki sezono pradžios būsime susidėlioję visus taškus“, – vylėsi D.Šernas.

Pernai dalį sezono be futbolo praleidęs „Žalgirio“ puolėjas treniruočių stovykloje demonstruoja puikią fizinę formą. Rungtynėse su „Slovan“ žaidęs nuo antro kėlinio pradžios, dvikovose su „Dinamo“ ir „Sibir“ ekipomis D.Šernas rungtyniavo be keitimų. Tiesa, savo žaidimo D.Šernas nesureikšmino.

„Visa komanda, visi žaidėjai fiziškai yra labai gerai pasirengę. Tai darbo treniruotėse vaisius. Turkijoje mums sudarytos labai geros sąlygos tiek darbui, tiek ir poilsiui. Daug treniruojamės, kokybiškai maitinamės, ilsimės. Labai padeda komandos kineziterapeutai, masažai, atstatomosios priemonės. Viskas susideda į vieną vietą ir dėl to futbolininkų savijauta tik gerėja“, – teigė patyręs puolėjas.

Penktadienį „Turkish Airlines“ pristatomoje treniruočių stovykloje „Žalgiris“ sužais dar vienas kontrolines rungtynes. 15 val. Lietuvos laiku žalgiriečiai stos į kovą su Gruzijos čempionais, FC „Samtredia“ futbolininkais. Šiose rungtynėse pirmą kartą žaliai baltą aprangą turėtų apsivilkti ir naujausias „Žalgirio“ futbolininkas, puolėjas iš Serbijos Komnenas Andričius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)