Minimu momentu „Barcelona“ pirmavo 1:0 po pirmojo kėlinio pabaigoje urugvajiečio Luiso Suarezo įmušto įvarčio. „Atletico“ rengė ataką, o kamuolio baudos aikštelės kampe sulaukė prancūzas Antoine'as Griezmannas.

Puolėjas nedvejodamas pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau arbitrai nusprendė, kad įvartis įmušas pažeidžiant nuošalės taisyklę.

Visgi peržiūrinėjant vaizdo įrašą tapo visiškai akivaizdu, kad nuošalę užfiksavę teisėjai suklydo – A. Griezmanno įvartis buvo visiškai „švarus“, perdavimo metu gynėjas tikrai nebuvo arčiau vartų nei besiginantys katalonų futbolininkai.

Po dramatiškų rungtynių, kuriose iš aikštės buvo pašalinti net trys žaidėjai, o Kevinas Gameiro (80 min. nerealizavęs 11 m baudinio) rezultatą išlygino 83 min., ispanai vieningai purtė galvas.

„Teisėjavimo problema jau tampa vienu opiausių visame šalies futbole“, – konstatuoja tiek Marca.com, tiek AS portalai, o dar daugiau žibalo į ugnį pila „Atletico“ treneris Diego Simeone.

„Akivaizdu, kad kažką daugiau pasiekti mes galime ne nacionaliniame lygyje, ne Ispanijos čempionate ar taurėje, o Čempionų lygoje“, – tarp eilučių kritiką dėl neva šališko teisėavimo išsakė D. Simeone.

„Kai žaidėjas suklysta arba pažeidžia taisykles, jį suspenduoja. Deja, aš nežinau, ar bus suspenduojami klydę teisėjai. Toks yra futbolas ir šį kartą klaidos auka tapome mes“, – konstatavo argentinietis.

Pažymėtina, kad šių rungtynių aikštės arbitru buvo vienu perspektyviausių Ispanijoje laikomas 33-ejų metų Jesusas Gilas Manzano.

Į finalą „Barcelona“ pateko todėl, kad pirmąjį mačą šalies sostinėje laimėjo 2:1.

Su kuo žais finale katalonai, kol kas neaišku. Pirmosios rungtynės tarp Vitorijos „Alaves“ ir Vigo „Celta“ baigėsi lygiosiomis 0:0, o antras susitikimas vyks vasario 8-ąją, trečiadienį.

Aišku tik tiek, kad finale negalės žaisti viena ryškiausių Barselonos komandos žvaigždžių, raudoną kortelę pastarajame mače su „Atletico“ užsidirbęs L. Suarezas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)