Etiopijos lengvosios atletikos federacijos prezidentas ir šios sporto šakos legenda Haile Gebreselassie atviravo, kad jam labai liūdna dėl to.

„Bijau dėl maratonininko. Treji metai kalėjimo yra mažiausia, bet tikrai sunki bausmė. Jis bus pirmasis Etiopijos atletas, dėl dopingo sėsiantis į kalėjimą. Jis verkia nesustodamas, tačiau man reikia dirbti, kad apsaugočiau daugumą, o ne vieną asmenį“, – teigė jis.

Buvusi lengvosios atletikos žvaigždė teigė, kad kai kurie jį kaltina dėl to, tačiau toks yra vyriausybės sprendimas: „Tokie įstatymai ir ne aš imu sportininkų šlapimo mėginius. Meldoniumas yra dabar rimtas dopingas ir apie jį vis dar mokomės.“

Haile Gebreselassie

H. Gebreselassie pasakojo, kad dar du Etiopijos lengvaatlečiai pagauti vartojus meldoniumą, tačiau medžiagos kiekis organizme neperžengė WADA (Tarptautinė antidopingo agentūra) nubrėžtų ribų.

Pirmadienį Tarptautinė lengvosios atletikos federacija taip pat paliko galioti Rusijos lengvosios atletikos diskvalifikaciją. Apie jos panaikinimą dar kartą bus svarstoma lapkritį, tačiau jau dabar aišku, kad pasaulio lengvosios atletikos čempionatas rugpjūtį Londone vyks be rusų.

„Švarūs“ Rusijos atletai turės galimybę startuoti neutraliai, bet ne po Rusijos vėliava.

„Planetos pirmenybės be Rusijos atletų tokios pat nevisavertės kaip pasaulio futbolo čempionatas be vokiečių“, – pareiškė H. Gebreselassie.

Tuo metu Rusijos vicepremjeras Vitalijus Mutko tvirtino, kad tokio sprendimo reikėjo laukti – poslinkių į gera yra, tačiau jų vistiek dar neužtenka. Anot jo, vis dar nemažai Rusijos trenerių neįsivaizduoja, kaip dirbti be dopingo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)