Šių metų čempionatas vyks pagal naują sistemą: vyrai kovos net 9 svorio kategorijose, moterys - 6. Lygiuojantis į olimpinę sistemą, visos svorio kategorijos išdėstytos kas 5 kg: vyrai kovos kategorijose iki 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95 ir virš 95 kg, o moterys - iki 50, 55, 60, 65, 70 ir virš 70 kg.

Prieš čempionatą įdėmiau pažvelgėme į atskras svorio kategorijas, kurios aistruoliams kelia didžiausią susidomėjimą. Nors varžybose dėl traumų ir ligų nedalyvaus keletas žinomų sportininkų, akivaizdu, kad vyks daug kovų, kurių žiūrovai lauks su nekantrumu.

Pristatome didžiausias Lietuvos čempionato intrigas:

1. Kas mes iššūkį V. Gudauskui? Kioušin karatė specialistai nedvejodami konkurencingiausia vadina vyrų svorio kategoriją iki 85 kg. Būtent joje Lietuvos čempiono titulą gins pastarųjų dvejų metų Europos čempionas Valdemaras Gudauskas. Iššūkį jam mesti bandys labai patyrę Vytautas Cėpla ir Kęstutis Radvila, taip pat visi nekantrauja išvysti tarp vyrų kovojantį iš jaunimo amžiaus grupės atėjusį Lietuvos čempioną Orestą Abazorių.

2. Ar jaunimas sustabdys A. Misecką ir D. Sutkų? Vyrų svorio kategorijoje iki 75 kg greta patyrių meistrų Andriaus Misecko ir Domo Sutkaus taip pat išvysime keletą jaunimo amžiaus grupės čempionų. Itin daug tarp jų tikimasi iš Irmanto Šimulionio ir Lauryno Auglio.

3. Kokios formos sugrįš V. Viščius? Svorio kategorijoje iki 70 kg ant tatamio po keleto metų pertraukos sugrįš Vytautas Viščius. Daugkartiniam Lietuvos čempionui, 2005 metų pasaulio čempionato trečiosios vietos laimėtojui pranašaujamas žygis į finalą ir lemiama dvikova su vienu pajėgiausių pastarųjų metų Lietuvos kiokušin karatė kovotojų Jevgenijumi Jurutu.

4. Ar išvysime čempionus? Du patyrę kovotojai, 2015 metų Lietuvos čempionas Juras Sokolovas ir 2016 metų sunkaus svorio Europos čempionas Antanas Klibavičius buvo patyrę rimtas traumas ir niekas nesitikėjo, kad jie dalyvaus šių metų čempionate. Vis dėlto jie abu yra užregistruoti į varžybas, nors specialistai ir abejoja tuo, kad sportininkai žengs ant tatamio. J. Sokolovas, jei dalyvautų čempionate, iš karto taptų pagrindiniu pretendentu laimėti svorio kategorijos iki 90 kg varžybas, o galima A. Klibavičiaus ir Edgardo Sečinskio dvikova svorio kategorijoje per 95 kg galėtų tapti viso turnyro puošmena.

5. Galingųjų trejetas ar M. Gustaitytė? Moterų svorio kategorijos iki 60 kg varžybas galima drąsiai lyginti su Europos ar pasaulio čempionatais. Čia kovos pernai visus įmanomus titulus tarptautinėje arenoje susišlavusi Inga Mikštaitė, ją 2016-ųjų Lietuvos čempionato finale vis dėlto įveikusi Gabija Gudeliauskaitė, geriausia 2015 metų Lietuvos kiokušin karatė kovotoja Rūta Brazdžionytė ir sparčiai tobulėjanti jaunoji Magdalena Gustaitytė. Pabandykite atspėti bent jau finalininkes!

6. Amžinų varžovių dvikova. Moterų svorio kategorijoje iki 55 kg neabejotinos favoritės yra Rita Pivoriūnaitė ir Diana Mačiūtė. Ar jos ir vėl susitiks finale?

7. Sugrįžtančiųjų iššūkis E. Žeburtunovič. Svorio kategorijoje iki 50 kg specialistai favorite įvardija Eriką Žeburtunovič, tačiau ramiai laukti varžybų jai neleidžia po pertraukos ant tatamio grįžtančios Daiva Žukauskaitė ir Ivona Koreckaja. Ar patyrusios sportininkės prilygs jaunai kovotojai?

8. Diana ar Brigita, Nora ar Aneta? Moterų svorio kategorijos iki 70 kg ir virš 70 kg išsiskiria tuo, kad abejose yra po 2 ryškias favorites. Prognozuojama, kad pirmosios kategorijos finale susigrums Nora Vaznelytė ir Aneta Meškauskienė, o antrosios - Brigita Gustaitytė ir Diana Balsytė. Kas triumfuos? O galbūt išvysime staigmenų ir favoritės kris anksčiau? B. Gustautytei ir D. Balsytei mesti iššūkį sunkiasvorių varžybose šiemet yra pasirengusi daugiausia patirties sukaupusi čempionato dalyvė Jovita Laučiūtė.

Lietuvos čempionato atrankos kovos prasidės 13 val., o pusfinaliai ir finalai vyks nuo 16 val. Juos tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Vasario 5-ą sostinės sporto mokyklos „Tauras“ salėje vyks Lietuvos jaunių čempionatas.

Iš viso savaitgalį Vilniuje ant tatamių išvysime 166 sportininkus iš 32 klubų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)