Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad dėl bendražygio Nesta Carterio prasižengimo – dopingo vartojimo – 2008-ųjų Pekino olimpiados 4 po 100 metrų estafečių bėgimo aukso netenka garsusis Jamaikos sprinteris U. Boltas.

Be abejo, bėgimo žvaigždė nebuvo patenkinta, tačiau ilgai nedvejojo ir medalį nusprendė sugrąžinti IOC.

Visiškai kitos pozicijos laikosi Rusijos sportininkai, iš kurių dėl įvairaus dopingo vartojimo atimti net 13 Pekine ir 5 Londone iškovoti apdovanojimai. Rusai atiduoti savo iškovotų prizų kol kas neprisiruošė ir nežinia, ar tai padarys.

„Nė vienas iš Rusijos spotininkų, kurių rezultatus anuliavo IOC, kol kas nepasekė J. Bolto pavyzdžiu ir neatidavė savo apdovanojimo“, – TASS informavo Rusijos olimpinio komiteto teisės skyriaus vadovė Aleksandra Briliantova.

Pažymėtina, kad anuliavus rusų rezultatus į aukštesnes vietas pakilo ir Lietuvos sportininkai.

Diskvalifikavus rusų imtynininką Chasaną Barojevą, lietuviui Mindaugui Mizgaičiui turi atitekti Pekino olimpiados sidabras, o diskvalifikavus septynkovininkę rusę Tatjaną Černovą, Austrai Skujytei turėtų būti įteiktas jai priklausęs Londono olimpinių žaidynių bronzos apdovanojimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)