Sausio 7 dieną į pirmą treniruotę po atostogų susirinkę „Trakų“ futbolininkai vos per tris savaites naujam sezonui padėjo pamatus – naujasis treneris susipažino su savo auklėtiniais, po truputį grįžta tarpusavio ryšiai, pagaliau ir pati sportinė forma nebe tokia, kokia buvo sausio pradžioje.
„Natūralu, kad pasikeitus treneriams, pasiruošimas, lyginant su praėjusiais metais, yra pasikeitęs. Vis tik, svarbiausias dalykas – abu treneriai akcentuoja darbą su kamuoliu, o tai rodo, kad jie dirba šiuolaikiškai. Sovietinio palikimo treneriai vis dar mano, kad pasiruošimo sezonui metu svarbu yra tik bėgti“, – niuansus dėliojo A.Klimavičius.

Prieš praėjusio sezono pradžią trakiškiai savaitę praleido Italijoje. Šiemet pasirinktas gerokai artimesnė kelionė į Baltarusiją, kur turnyre su Bresto „Dinamo“ ir „Ventspils“ ekipomis buvo iškovota antra vieta.

„Tokie turnyrai labai suartina komandą ir visiškai nesvarbu, ar jie rengiami Italijoje, ar Baltarusijoje, ar netgi Lietuvoje kažkur kitame mieste. Tas kelias dienas visa komanda visą laiką leidžiame kartu, o tai neabejotinai prisideda prie rezultatų siekimo prasidėjus sezonui.

Kalbant apie patį žaidimą, tai susitikome su tikrai geromis komandomis. Abejos rungtynės iki pat jų pabaigos buvo itin įtemptos. Gaila, kad pavedė šildymo sistema, kuri turėjo šildyti aikštę. Šis reikalas darė gana didelę įtaką tam, kad būtų įgyvendinti tikslai. Žiūrint iš pozityvo pusės, treneris pirmą kartą rungtynėse pamatė žaidėjus, susidarė realų vaizdą, aiškiau pamatė, ko trūksta, todėl dar tiksliau galės sudėlioti pasiruošimo taškus per artimiausias keturias savaites“, – pasakojo „Trakų“ gynėjas.

Iki pirmųjų oficialių rungtynių liko 26 dienos, kai Vilniaus „Sportimos“ manieže bus žaidžiamos Supertaurės rungtynės prieš Vilniaus „Žalgirį“.

„Tai yra gana ilgas laiko tarpas. Vakarų Europoje maždaug tiek laiko trunka visas pasiruošimo periodas. Turnyras Baltarusijoje parodė, kad žaisti 90 minučių dar nesame pasiruošę.

Keturios savaitės yra ilgas laiko tarpas. Vakarų Europoje – tiek užtenka. Turnyras Baltarusijoje parodė, kad šiandien dar nesame pasiruošę žaisti 90 minučių. Tačiau tai tik laiko klausimas. Neabejoju, kad Supertaurės rungtynėms būsime pasiruošę žaisti ne tik 90, o jei reiks ir 120 minučių“, – sakė A.Klimavičius.

– Arūnai, ką pirmiausiai pagalvojate, kai išgirstate klausimą apie naująjį trenerį?

– Turbūt tai, kad treniruočių metu aikštėje visada galima girdėti jo reikalavimus. Ne rėkimą, o patarimus, kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. Visada girdime paraginimus, o tai žaidėjus veikia teigiamai.

– Yra žaidėjas, kurį dabar būtų galima išskirti?

– Visiems visko dar trūksta, tačiau jei reiktų išskirti vieną žmogų – tai būtų Tadas Labukas. Išvykus Nerijui Valskiui, komandai reikėjo lyderio ir panašu, kad Tadas pasiruošęs tuo lyderiu būti. „Trakams“ yra labai gerai, kad jis imasi lyderio vaidmens, o pačiam žaidėjui labai svarbu gauti pasitikėjimą.

– Kuo naudinga buvo išvyka į Baltarusiją?

– Išskirčiau tai, kad išbandėme naujas taktikas, prie kurių žaidėjams reikia priprasti. Aikštė buvo gan sunki, o sunkiomis sąlygomis įprastai išryškėja charakterio ypatumai. Man smagu buvo matyti komandos draugus, kurie neištižo, o pasitelkę mano jau minėtą charakterį, parodė, ką sugeba. Vyrai parodė, kad jiems ne visvien kas vyksta su komanda.

– Pirmose rungtynėse su „Dinamo“ įvartį praleidote per pridėtą laiką. Kaip psichologiškai sureagavote į tai?

– Gana normaliai. Visi suprantame, kad geriau praleisti dabar, o ne prasidėjus oficialioms varžyboms. Nesakau, kad nenorėjome laimėti. Aišku, norėjome. Tačiau klaidos rungtynių pabaigoje neleido to padaryti.

– Dar apie treniruočių procesą. Ar labai padidėjo tempas, lyginant su pirma savaite?

– Iš pradžių tikrai buvo lengviau, o dabar viena savaitė stipresnė, kita – lengvesnė. Kaip minėjau, daug dirbame su kamuoliu, tad nėra monotonijos ir tas nuovargis nėra toks sunkus, koks būtų vien tik bėgiojant. Treniruotės su kamuoliu bet kuriam futbolininkui patinka labiau.

– Kaip naujokai? Pripratote vieni prie kitų?

– Su naujokais nėra jokių problemų. Geri vyrai, geri žaidėjai, kartu esame mėnuo, tad nelabai jie jau ir naujokai (šypsosi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją