Tai buvo jau ketvirtosios „Energijos“ ir „Brest“ komandų tarpusavio rungtynės šį sezoną – Elektrėnuose rugsėjo mėnesį vykusiuose susitikimuose komandos pasidalino po pergalę (5:4 po pratęsimo ir 3:4), o sekmadienį Breste vykusiame mače „Energija“ pralaimėjo po pratęsimo rezultatu 2:3.

„Energija“ puikiai pradėjo rungtynes – ketvirtą kėlinio minutę Lukas Veželis (3:14) įmušė pirmą svečių įvartį, o dar po mažiau nei dviejų minučių pasižymėjo Ilja Četvertakas (5:00) ir padvigubino „Energijos“ pranašumą - 2:0.

Pirmą įvartį „Brest“ komandai pavyko pelnyti tik antrojo kėlinio pradžioje, kai pasižymėjo Michailas Janovskis (24:18), o jau po kelių minučių šeimininkai galėjo ir išlyginti rezultatą, tačiau uždirbę baudos smūgį nesugebėjo jo realizuoti.

„Energija“ ir toliau nepavyko mušti įvarčių, o rezultatą trečiojo kėlinio pradžioje išlygino Antonas Cipanas (44:04). Praėjus vos minutei, Aleksandras Chaiko (45:10) pirmą kartą išvedė „Bresto“ komandą į priekį ir „Energija“ pirmą kartą rungtynėse atsidūrė besivejančių vaidmenyje.

Nors vėliau „Energija“ dėl varžovų pražangų 40 sekundžių turėjo galimybę žaisti penki prieš tris, o keturias minutes rungtyniavo turėdami vieno žaidėjo pranašumą, tačiau įmušti įvarčių nesisekė. Rungtynių pabaigoje „Energijos“ žaidėjas Mantas Stankius sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio ir nors netrukus prasižengė ir šeimininkai, tačiau išlyginti rezultato taip ir nepavyko ir „Bresto“ ekipa išsaugojo minimalias galimybes prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

„Energijos“ vartus beveik visas rungtynes gynė pagrindinis komandos vartininkas 17-metis Elvinas Karla, o 16-metis Aurimas Uscila rungtyniavo vos 35 sekundes.

„Energija“ šiose rungtynėse užsidirbo keturis pašalinimus (8 baudos minutės), tuo tarpu „Bresto“ ekipa - penkis (10 baudos minučių).

Iki reguliariojo sezono pabaigos „Energijai“ liko sužaisti aštuonias rungtynes, iš kurių net šešios bus žaidžiamos namų arenoje.

„Energija“ per 36 rungtynes yra iškovojusi 17 pergalių ir su 50 taškų žengia aštuntoje turnyrinės lentelės vietoje, tuo tarpu „Brest“ ekipa per 40 susitikimų iškovojo 13 pergalių ir su 40 taškų užima devintą poziciją.

Iki reguliariojo sezono pabaigos „Brest“ komandai liko sužaisti keturias rungtynes, todėl norint pakovoti dėl vietos atkrintamosiose jiems reikėtų iškovoti visas pergales ir tikėtis, kad „Energija“ per likusias rungtynes iškovos ne daugiau vieno taško.

Baltarusijos aukščiausioje lygoje į atkrintamąsias varžybas jau pateko Minsko „Junior“, Soligorsko „Šachtior“, Gomelio „Gomel“, Minsko „Dinamo“, Baltarusijos aštuoniolikmečių rinktinė, Jerevano „Ararat“ ir Gardino „Neman“ komandos. Didžiojo finalo serija numatyta kovo 10-21 d.

„Brest“ – „Energija“ – 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)

0:1 - Lukas Veželis (3:14, rez. perd. Aimas Fiščevas ir Lukas Manomaitis)
0:2 - Ilja Četvertakas (5:00, rez. perd. Edvinas Boroška ir Edgar Protčenko)
1:2 - Michailas Janovskis (24:18)
2:2 - Antonas Cipanas (44:04)
3:2 - Aleksandras Chaiko (45:10).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją