Travisas Ganongas nežinojo, ar džiaugtis. 2015 metų pasaulio vicečempionas tapo pirmuoju amerikiečiu, penktadienį laimėjusiu varžybas Garmiše-Partenkirchene, tačiau daugybė nelaimių čiuožiant nuo kalno aptemdė gerą nuotaiką.

Tikriausiai sunkiausią traumą patyrė prancūzas Valentinas Giraud Moine'as, kuriam po griuvimo Kandaharo trasoje įtariami abiejų kojų lūžiai keliose vietose. Jis malūnsparniu iš karto buvo nugabentas į Murnau kliniką.

Valentinas Giraud Moine'as

Prieš jį į apsauginę tvorelę „nuskriejo“ amerikietis Steve'as Nymanas. Jis taip pat išgabentas malūnsparniu – slidininkui veikiausiai plyšo kryžminiai kelių raiščiai. Kanadietis Erikas Guay per plauką liko nesužeistas, kai krito ore nuskriejęs apie 50 m.

„Tai sunkus kalnas. Viskas buvo ties pavojinga riba. Jie turėtų padirbėti su trasa“, – teigė antrą vietą užėmęs norvegas Kjetilas Jansrudas. Daugelis dalyvių skundėsi pernelyg apledėjusiu trasos paviršiumi.

Varžybų direktorius Markusas Waldneris kritiką atmetė tikindamas, kad Kandaharo trasa dar niekada nebuvo tokios geros būklės: „Žinome, nesame laimingi. Galbūt ši varžybų kupina savaitė išvargino sportininkus. Daugelis atrodo pavargę. Galbūt kai kurie neįvertino savo galimybių. Kandaharas žiūrintiems pro pirštus neatleidžia.“

T. Ganongas taip pat kritikavo trasą. „Problema, kad lyginant trasą buvo naudojama per daug vandens“, – sakė jis. Vankuverio olimpiados čempionė L. Vonn purtė galvą. „Daugiau negaliu žiūrėti. Tiek daug griuvimų ir traumų. Tai beprotybė“, - rašė ji „Twitter“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)